Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Renate van Zijst
Paraveterinair

Renate van Zijst

Paraveterinair
Paraveterinair
Renate van Zijst
Paraveterinair

Als jong meisje wist ik al dat ik met dieren wilde werken. Op 13-jarige leeftijd ben ik gaan meehelpen in de praktijk waar ik nog steeds werk.

Inmiddels zijn we 36 jaar verder en ik vind het nog steeds superleuk en heb het nog steeds naar mijn zin. Dus ik denk dat ik destijds de goede stap heb genomen!

Interesses

Vroeger "verzorgde" ik al de hond van de buren. Het was al snel duidelijk voor mij dat ik in de diergeneeskunde verder wilde gaan.

Met katten op de kliniek kan ik over het algemeen redelijk goed overweg, zélfs de minder vriendelijke.

In de loop der jaren heb ik behoorlijk wat nascholingen gedaan en certificaten behaald van verschillende onderdelen die in ons vak voorkomen. Van bijvoorbeeld verschillende ziektes en aandoeningen tot administratieve aspecten.

Ik vind nascholingen die gaan over bijvoorbeeld endocrinologie (ziektes en aandoeningen die te maken hebben met hormonen) en wondbehandelingen erg interessant. Er zitten ook nascholingsdagen bij waarop je op één dag verschillende onderwerpen behandelt en dat is ook erg leuk en interessant.

Katers en visagie

Ik heb twee katers, Robbie en Herman. Robbie is zes jaar ouder dan Herman maar ze zijn dikke vrienden. Herman houdt Robbie jong! Ze spelen en rennen regelmatig achter elkaar aan. 

Naast koken, vind ik het ook heerlijk om door een tuincentrum te struinen, op zoek naar planten en bloemen om mijn balkon op te leuken. Daarnaast is make-up ook een grote hobby. Ik heb een opleiding visagie gedaan en mag mezelf ook visagiste noemen.

Doordat ik al zo lang in de praktijk loop en ik in hetzelfde dorp woon en veel mensen ken, heb ik echt een band met heel veel eigenaren en hun huisdieren opgebouwd. Dat vind ik heel erg leuk!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd