Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

November: Storm heeft een wel heel scheven poot

Storm heeft een wel hele scheve voorpoot. Vanuit de pols knakt de poot helemaal naar buiten. Het lukt Storm dan ook niet op deze poot te staan.

Dit is het verhaal van de eigenaresse van Storm:

“Storm is een chihuahua van 3 jaar met een verleden. Hij is mishandeld geweest. Onder andere kreeg hij vliegles. Nu is hij zo gezegd eind januari gered. Daarvoor heeft hij 1,5 jaar in een piepklein benchje opgesloten gezeten. Ook had hij een verwaarloosde breuk, naar wat men mij verteld heeft. Twee dierenartsen dachten er niets aan te kunnen doen, omdat ze bang waren het alleen maar erger te maken. Sinds eind januari heeft hij 6 huizen gezien. Ik ben nummer 7. Hij zou tot bloedens toe bijten. Ik heb hem leren kennen en hij heeft me nog niet 1 keer gebeten. Oké wel bijna, maar je moet ook de signalen van een hond leren kennen. Inmiddels is hij heel lief en knuffelig. En gelukkig ook na deze zware ingreep. Deze operatie is mogelijk gemaakt door heel erg veel Chihuahua liefhebbers en een veiling georganiseerd door Corrie van Hemert. Ik ben hun allen zeer dankbaar!”

Storm heeft een wel hele scheve voorpoot. Vanuit de pols knakt de poot helemaal naar buiten. Het lukt Storm dan ook niet op deze poot te staan. Röntgenfoto’s wijzen op een oude breuk in de buurt van het polsgewricht. De enige optie is het vastzetten, artrodese, van het hele polsgewricht. Na deze operatie kan Storm de pols weliswaar niet meer buigen, maar kan hij wel de voorpoot weer gebruiken, zonder pijn! De operatie ging goed, het herstel loopt voorspoedig. Binnenkort maken we opnieuw röntgenfoto’s om te controleren of de botten volledig met elkaar vergroeid zijn. Dan mag Storm zijn naam eer aan gaan doen, en lekker rondstormen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd