Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Mei: Hades krijgt een ooglidcorrectie

De oogleden van Hades krullen naar binnen. Zo komt het niet goed.

"Hallo, ik ben Hades de Old English Bulldog. Ik ben drie en een half jaar en een enthousiaste lieve sul. Ik heb samen met m’n bazin een hele leuke cursus gedaan zodat wij goed naar elkaar luisteren en veel plezier kunnen maken. Ook met de andere gezinsleden ben ik de beste maatjes.
Ik ben nu twee keer geopereerd bij Dierenkliniek Steenwijk, en dat is heel goed gegaan.
Veel liefs, Hades en haar familie."

Twee keer geopereerd? Wat was er dan aan de hand denk je misschien. De eerste keer was de sterilisatie toen Hades nog jong was. Omdat Hades’ eigen dierenarts in Friesland de sterilisatie toen nog niet met een kijkoperatie deed kwamen ze bij ons. Het viel toen al op dat de oogleden naar binnen krulden bij Hades. Dat noem je met een moeilijk woord ‘entropion’.

Het is een tijd later als we Hades weer zien. Haar kop is inmiddels uitgegroeid en het oogprobleem is nu in volle omvang zichtbaar. Het hoornvlies van één oog is zelfs behoorlijk beschadigd doordat de haren er met elke knipperbeweging langs schrapen. Voorzichtig voeren we een operatie aan de oogleden uit. Een heuse ooglidcorrectie! Hades houdt er weer mooie ogen aan over. En de hoornvliesbeschadiging geneest snel. Zo kijkt het stukken fijner Hades!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd