Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Augustus: Mozes breekt zijn poot

Mozes een rood-witte kater van 4 jaar oud, wordt 's avond bij ons binnengebracht. Zijn rechter achterpootje staat in een wel heel rare hoek onder zijn lichaam.

Mozes wil niet dat we er naar kijken, laat staan voelen! Er zijn al röntgenfoto's van de poot gemaakt in een andere kliniek waarop goed te zien is dat het dijbeen van Mozes finaal doorgebroken is. Het is een lelijke breuk, de botstukken zijn verschoven, dit kan niet met een spalkverband behandeld worden, Mozes moet onder het mes.

Een lelijk gebroken bot kan op verschillende manieren gezet worden, dit kan met een stalen plaat met schroeven, een metalen pin in het bot of een externe fixator. Welke methode je toepast hangt helemaal af van hoe het bot gebroken is. Bij katten en kleine honden wordt tegenwoordig vaak een externe fixator gebruikt, dit is een metalen buisje dat met klemmen aan pinnen in het bot vast zit. Het metalen buisje neemt de krachten die normaal op het bot staan over. 

Bij Mozes hebben we dezelfde avond ook een externe fixator aangebracht, deze is gecombineerd met een metalen pin in het bot, die weer met de externe fixator verbonden is. Dit vormt om deze manier een erg stevige verbinding. Het bot kan nu in alle rust weer dichtgroeien. Mozes doet het prima met zijn metalen constructie. Als alles goed blijft gaan kan het metaalwerk er over een paar weken weer uit.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd