Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Erik Schurer
Dierenarts

Erik Schurer

Dierenarts, praktijkmanager
Dierenarts
Erik Schurer
Dierenarts, praktijkmanager

Contact met mens en dier

Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de eigenaren en hun dieren. Ook vind ik het fijn dat de zorgpaden een stuk korter zijn dan bij mensen. Ik heb de kans om in korte tijd een diagnose te stellen, behandeling of operatie uit te voeren en daarvan het resultaat te ervaren. Hierdoor ontstaan er hele leuke en langdurige relaties met tevreden klanten.

Expertises: Wekedelenchirurgie en laparoscopie

Naast de spreekuren heb ik me toegelegd op de wekedelenchirurgie. Ik werk graag met mijn handen, ben precies en creatief. In de chirurgie kan ik deze eigenschappen goed gebruiken.

Sommige operaties doe ik via een camera (laparoscopie). Deze manier van opereren is de afgelopen tien jaar steeds normaler geworden in de kliniek. Ik vind het een heel leuke extra aanvulling op het prachtige vak chirurgie.

Nascholingen

De afgelopen 25 jaar Om bij te blijven van alle ontwikkelingen in de diergeneeskunde, volg ik regelmatig nascholingen over chirurgische onderwerpen, zoals:

  • tumorchirurgie
  • huidtransplantatie
  • het verwijderen van delen van de darmen
  • laparoscopietechnieken

Momo, Nela en Sofietje

Ik heb zelf drie katten. Momo is de oudste van ruim 10 jaar. Ik heb haar meegenomen, nadat ze op jonge leeftijd als vuurwerkslachtoffer naar de dierenkliniek werd gebracht. De eigenaar heeft zich nooit gemeld en ze was ook niet gechipt. Mijn andere katten zijn Nela en Sofietje, roepnamen Nelis en Soof. Ze zijn gekruisde Bengalen.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Zo rijd ik motor of klus in en rondom ons huis. Verder zing ik a capella in een barbershopkwartet.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd