Niels Graafmans
Dierenarts

Niels Graafmans

Dierenarts
Dierenarts
Niels Graafmans
Dierenarts

Ik ben Niels Graafmans en ben werkzaam als dierenarts bij AniCura West-Friesland Grootebroek;West-Friesland Hoorn. Voorheen heb ik mijn bachelor diergeneeskunde in Antwerpen gedaan, en mijn Master diergeneeskunde in Gent.

Expertise

Ik ben mij aan het verdiepen in de orthopedie en werk daarnaast op de poli van de orthopedie van het medisch centrum voor dieren. Tijdens mijn studie werd duidelijk dat mijn interesses voornamelijk bij de orthopedie en chirurgie lagen.

Op het gebied van orthopedie en chirurgie, volg ik ongeveer 2x per jaar nascholing. Ik vind het erg leuk om in de operatiekamer te staan en probeer dan ook steeds meer kennis en kunde hierover te vergaren. Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling en daarnaast is het zeer uitdagend. Er valt altijd wel wat nieuws te leren.

Mijn liefde voor dieren is doorslaggevend geweest voor de keuze van dit beroep. Van kleins af aan heb ik altijd veel verschillende soorten huisdieren gehad. Daarnaast sprak de medische tak mij erg aan, dus dan is dit de perfectie combinatie.

Nicha, Kamaz en Dito

Ik heb twee katten, Nicha en Kamaz. Kamaz is gevonden langs de weg en had een verlamde voorpoot. Op de Universiteit is deze geamputeerd en ik heb de kat toen overgenomen. Kamaz betekent driepoot. Daarnaast heb ik een hondje genaamd Dito, ook deze heeft wat aan zijn pootje. Een aangeboren afwijking waardoor hij zijn teentjes mist aan één van de achterpoten, de eigenaren wilde niet meer voor hem zorgen daarom heb ik hem overgenomen. Dito betekent teen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd