Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Senior maanden

Met ouderdom komen ook meer gezondheidsproblemen. Hoe eerder we deze opsporen hoe beter ze vaak te behandelen en/of te voorkomen zijn.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor de seniorencheck? Bel ons dan op 013-5400215. Laat weten dat u komt voor de seniorenmaanden (oktober en november).

Ouderdomsklachten

Een ouder dier kan (ongemerkt) last hebben van ouderdomsklachten. Honden en vooral katten zijn soms een meester in het verbergen van pijn en ziekte. Het is belangrijk om ziektes in een vroeg stadium te ontdekken, zo kunnen we meteen ingrijpen en erger voorkomen.

Extra aandacht voor senioren

In de maanden oktober en november besteden wij hier extra aandacht aan en kunt u tegen een kortingstarief een afspraak maken voor een seniorencheck bij uw hond en/of kat.

Wat houdt een seniorencheck in?

  • Een uitgebreid lichamelijk onderzoek: Uw huisdier wordt van top tot teen nagekeken. Er wordt o.a. naar het hart en de longen geluisterd, we bekijken het gebit en controleren de gewrichten.
  • Een compleet bloedonderzoek: zo komen we o.a. meer te weten over de nier- en leverfunctie. Voor het vroegtijdig opsporen van nierfalen wordt er ook gebruik gemaakt van de SDMA-test. Bij katten wordt ook de werking van de schildklier onderzocht.
  • Een urineonderzoek: Waarbij we onder andere naar concentratie, zuurtegraad en aanwezigheid van bloed kijken. Daarnaast wordt de urine ook nog onder de microscoop bekeken om te kijken of er kristallen, ontstekingscellen of bacteriën aanwezig zijn.
  • Een bloeddrukmeting (bij katten): één op de tien katten krijgt te maken met een te hoge bloeddruk, met name oudere katten. Een te hoge bloeddruk wordt ook wel de 'sluipmoordenaar' genoemd. Je hoeft er namelijk niets van te merken, terwijl het wel veel schadelijke gevolgen heeft.

De seniorencheck is ook uitstekend te combineren met de jaarlijkse vaccinatie!

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor de seniorencheck of wilt u meer weten hierover? Bel ons dan op 013-5400215.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd