Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Zo bieden wij de beste kwaliteit

Wij willen de beste zorg aan uw huisdier geven. Om dit te kunnen doen is kwaliteit onze nummer één prioriteit. De basis hiervan zit in een aantal belangrijke punten, zoals goed personeel, de beste instrumenten en apparatuur, hygiëne, de beste medicatie en nog veel meer!

Nascholing van dierenartsen en assistentes vakinhoudelijk

Ons werk valt of staat met de kennis en kunde van ons team. Blijvende nascholing is van groot belang om kennis uit te breiden en te delen met de collega’s binnen AniCura Dierenziekenhuis Tilburg. Nascholing wordt gevolgd via AniCura Continuing Education, European School for Advanced Veterinary Studies, European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology en vele andere aanbieders van postacademiale nascholing.

Selectie van de beste medicijnen

De medicijnen die wij uw huisdier voorschrijven kiezen wij zorgvuldig uit. Wij kiezen voor de beste en meest veilige medicatie, waarvan de herkomst duidelijk is. Wij maken ook zoveel mogelijk gebruik van geneesmiddelen met een Nederlandse registratie voor diergeneeskundig gebruik.

Antibiotica gebruik beperken 

Omdat in het verleden, en helaas nog steeds op veel plaatsen in de wereld, op een onjuiste manier wordt omgegaan met antibiotica is er een groeiende resistentie van bacteriën tegen antibiotica ontwikkeld. Daardoor ontstaan er situaties dat antibiotica niet meer werkzaam zijn als dat noodzakelijk is! Hierdoor sterven onnodig veel mensen en dieren. Wij beperken al sinds geruime tijd, net als al onze collega’s binnen AniCura, het gebruik van antibiotica. Bewezen is ook dat hierdoor niet meer wondinfecties zijn ontstaan maar juist minder. Door een slim gebruik van de juiste antibiotica, in de juiste dosering, op het juiste moment en voor de juiste periode hebben wij in combinatie met ons Infection Control Program aangetoond dat hierdoor het percentage wondinfecties enorm afneemt.

Voorkomen van infecties

Het voorkomen van infecties is erg belangrijk. AniCura is een voorloper met het QualiCura-kwaliteitsprogramma. Met behulp van dit programma kunnen wij aantoonbaar de beste manier van werken in een dierenziekenhuis volgen om de kans op een infectie zo klein als mogelijk te houden!

AniCura Dierenziekenhuis Tilburg is er trots op in vergelijkend onderzoek te behoren tot de dierenziekenhuizen met het laagste percentage wondinfecties!

Samenwerking met andere specialisten binnen AniCura

Het komt weleens voor dat een patiënt een aandoening heeft die wij niet (meteen) kunnen vaststellen of behandelen. Deze patiënten worden besproken met, of doorverwezen naar, een collega specialist, bijvoorbeeld een oncoloog of cardioloog. Binnen AniCura werken veel dierenartsen en specialisten, wat patiënten overleg en doorverwijzing gemakkelijk maakt. Op deze manier kunnen wij samen de beste zorg voor onze patiënten leveren.

Opname voor honden en katten gescheiden

Wij hebben aparte opname afdelingen voor honden, katten, konijnen en knaagdieren.

Apparatuur en onderhoud

Kwaliteit is niet alleen het beschikken over de beste instrumenten en apparatuur. Onderhoud en kwaliteitscontroles van alle instrumenten en apparatuur volgens een vast schema garandeert dat wij en u kunt vertrouwen op de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van deze instrumenten.

Operatiekamers

Onze drie operatiekamers hebben een eigen speciaal ventilatiesysteem waar steriele lucht. Dit brengt het risico op infecties omlaag. De operatiekamers zijn verder helemaal glad en naadloos, waardoor we alles goed schoon kunnen houden.

Omdat AniCura Dierenziekenhuis Tilburg vaak implantaten, zoals botplaten en heupprotheses plaatst is het voorkomen van infecties, door een totaalpakket van maatregelen, ontzettend belangrijk.

Apparatuur voor het stellen van een diagnose

Voor het stellen van een diagnose is bijna altijd nader onderzoek nodig. AniCura Dierenziekenhuis Tilburg beschikt over vrijwel alle diagnostische mogelijkheden zodat we over het algemeen direct een diagnose kunnen stellen en behandeling kunnen beginnen:

 • Direct digitale röntgenologie
 • Dentale direct digitale röntgenologie
 • Echo met kleurendoppler
 • CT-scan
 • Endoscopie
 • Arthroscopie
 • Microscopisch onderzoek
 • Laboratorium onderzoek

Apparatuur voor narcose

 • Onze drie operatiekamers, CT kamer en de tandheelkundige behandeleenheid beschikken over gasnarcose met beademing en uitgebreide narcose bewakingsapparatuur. Tijdens de narcose worden lichaamstemperatuur, bloeddruk, ademhaling, zuurstofgehalte in het bloed en concentratie van narcose- en ademgassen bewaakt.
 • Tijdens iedere narcose wordt een waakinfuus aangelegd

Apparatuur voor behandeling

 • Arthroscopie, kijkoperatie van gewrichten
 • Endoscopie, inwendig onderzoek van bijvoorbeeld de neus, blaas, keel, maag en darm
 • Volledige sets platen, schroeven en instrumenten om alle mogelijke botbreuken te behandelen
 • Volledige set om standsafwijkingen in botten te corrigeren met de zogenaamde Ilizarov fixateur
 • Volledige operatieset voor behandeling van een voorste kruisbandscheur d.m.v. een TPLO
 • Heupprothese, Cupless Heupprothese Kyon
 • Complete tandheelkundige uitrusting
 • Verwarmde operatietafels

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd