Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Pup Charlie eet spijker op

Honden kunnen soms vreemde dingen eten, met name puppies pakken ook vanalles in hun bek. Zo ook Charlie, een pup van 3 maanden die op consult kwam omdat hij mogelijk een spijker had gegeten.

Om zeker te weten of Charlie inderdaad een spijker had doorgeslikt hebben we een röntgenfoto gemaakt. Hier was heel duidelijk een spijker op te zien.

Niet braken

Als een hond iets zachts heeft gegeten, bijvoorbeeld een sok, kun je dit uit laten braken door de hond een injectie te geven waar hij/zij heel misselijk van wordt, maar bij scherpe voorwerpen is dit niet verstandig. Als de hond braakt kan het scherpe voorwerp namelijk de slokdarm beschadigen, met mogelijk ernstige gevolgen.

Operatie

Om de schade van de spijker in het maagdarmkanaal te beperken hebben we Charlie meteen geopereerd om de spijker uit de maag te halen. De operatie is goed verlopen en gelukkig was Charlie een gezonde fitte pup die al heel snel weer herstelde van de operatie.

Bij het verwijderen van de hechtingen tijdens de nacontrole was hij al weer helemaal de oude. Hopelijk kiest lieve Charlie in de toekomst voor gezondere lekkernijen genieten.

 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd