Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Seniorenmaanden

Een jaartje ouder?

Een ouder dier kan (ongemerkt) last hebben van ouderdomsklachten. Honden en vooral katten zijn soms een meester in het verbergen van pijn en ziekte. Het is belangrijk om ziektes in een vroeg stadium te ontdekken, zo kunnen we meteen ingrijpen en erger voorkomen.

In de maanden oktober en november kunt u een afspraak maken voor een seniorencheck bij uw hond en/of kat.

Wat houdt een seniorencheck in?

Uitgebreid lichamelijk onderzoek. Uw huisdier wordt van top tot teen nagekeken. Er wordt ook naar het hart en de longen geluisterd.

Een bloedonderzoek, zo komen we meer te weten over de nier- en leverfunctie. Voor het vroegtijdig opsporen van nierfalen wordt er ook gebruik gemaakt van de SDMA-test. Bij katten wordt de werking van de schildklier ook onderzocht.

Een urineonderzoek, waarbij we onder andere naar de geconcentreerdheid, zuurgraad en aanwezigheid van bloed kijken. Daarnaast wordt de urine ook nog onder de microscoop bekeken om te kijken of er kristallen, ontstekingscellen of bacteriën aanwezig zijn.

Bloeddrukmeting bij katten

De seniorencheck kan uitstekend gecombineerd worden met de jaarlijkse vaccinatie.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd