Remco Jonker
Dierenarts

Remco Jonker

Dierenarts
Remco Jonker

Expertise

Ik ben Remco Jonker en ik ben dierenarts-internist. Mijn expertise is cardiologie en gastro-enterologie. Gastro-enterologie houdt zich bezig met ziekten in het maag- en darmstelsel. Daarnaast ben ik gecertificeerd echocardioloog voor het erfelijke hartonderzoek bij honden en katten. Als dierenarts-internist voer ik gespecialiseerde buikecho's en hartecho's uit. Daarnaast ben ik één van de dierenartsen binnen het team die endoscopie-onderzoek doet.

Dierenliefde

Mijn liefde voor dieren begon al op jonge leeftijd. Op de middelbare school liep ik al vaak mee met de veearts in ons dorp omdat ik het vak zo interessant vond. Wat het werk leuk maakt is het verschil dat je kunt maken voor een dier maar vooral ook de eigenaar door hun geliefde huisgenoot beter te maken. Het is een zeer uitdagend en interessant vak waarbij ik geniet van de samenwerking met mijn collega's.

Kinderboerderij

Thuis hebben we ook dieren rondlopen. We hebben twee katten genaamd Levi en Femmy, het zijn beide Maine Coons. Levi had veel problemen, maar hij is er nu aardig bovenop en heeft het bij ons prima naar zijn zin. Femmy is de liefste kat die ik ooit heb gehad. Daarnaast hebben we nog twee konijnen en vier kippen. De meeste dieren komen bij ons omdat ze iets mankeren, wij geven ze dan weer een nieuwe start. Net een kinderboerderij.

Verder ben ik gek op mountainbiken, badmintonnen en speel ik saxofoon. Daarnaast is bergwandelen en survivallen mijn passie.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd