Endoscopie bij AniCura Hopmans

Bij AniCura DC Hopmans hebben we alle apparatuur en kennis in huis om onderzoek via een endoscoop veilig uit te voeren. Voor een endoscopisch onderzoek is uw dier welkom in onze kliniek in Roden.

Heeft uw dier een vreemd voorwerp ingeslikt, last van diarree of andere darmproblemen? Of hoest uw dier veel of heeft hij/zij last van neusuitvloeiing? Als het niet duidelijk is wat er aan de hand is, kan de dierenarts een inwendig kijkonderzoek (endoscopie) adviseren.

Endoscopie bij hond of kat

Met een endoscopie voeren wij een inwendig kijkonderzoek uit bij uw huisdier. Endoscopie betekent: 'binnenin kijken' met een scoop. Een scoop is een dunne en flexibele slang waarin een kleine camera gemonteerd is. Met behulp van deze scoop kunnen we in het lichaam van uw huisdier kijken. Via deze methode kunnen we maag en darmen, maar ook keel en neus van binnen bekijken. Dit is anders dan een laparoscopie, waarbij we via de buikwand naar binnen gaan.

Veel kennis en ervaring, vriendelijk naar de baasjes, rustig en zorgzaam richting de dieren.

Petra via Google Reviews

Binnenkant echt goed in beeld

Met de endoscoop kunnen we de neus, de keel, de luchtpijp, de slokdarm, de maag of de endeldarm binnengaan en de binnenkant van deze organen goed bekijken. Op een televisiescherm worden de beelden uitvergroot getoond. Zo kunnen onze dierenartsen goed kijken of er iets aan uw (huis)dier zijn of haar organen mankeert en daarmee een goede diagnose stellen van inwendige problemen.

Wanneer een endoscopie voor hond, kat of ander huisdier?

De redenen om over te gaan tot een endoscopie voor uw hond of kat zijn uiteenlopend. Er kunnen klachten zijn die wijzen op organische aandoeningen, stoornissen of ziekten. In dit soort gevallen is de endoscopie een goede methode om een diagnose te kunnen stellen.

Vaak raden wij een endoscopische behandeling aan wanneer er herhaaldelijke maagklachten zoals diarree of braken optreden, neusuitvloeiing uit één of beide neusgaten en keel-of longklachten.

Heeft uw huisdier iets gevaarlijks opgegeten dat niet voor consumptie bestemd is? Wij kunnen het dan vaak door middel van een endoscopie bij uw hond of kat uit de maag of slokdarm halen.

Endoscopie bij afname weefsel

De dierenarts kan tijdens de scopie ook kleine ingrepen uitvoeren en bijvoorbeeld stukjes weefsel (biopten) afnemen voor onderzoek in het laboratorium. De endoscopie kan veel duidelijkheid geven als het gaat om het stellen van een goede diagnose bij inwendige problemen.

Lees ook: endoscopie bij honden en katten

Vraag of afspraak maken

Heeft u een vraag over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, of bel ons voor een afspraak.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd