Interne geneeskunde bij AniCura's verwijscentra

Voor uitgebreid bloedonderzoek tot complex endoscopisch onderzoek, bij AniCura kunt u rekenen op de kundige zorg van onze dierenarts-experts en specialisten in interne geneeskunde. Met jarenlange praktische ervaring, de laatste specialistische kennis en modernste operatuur is er veel meer mogelijk dan bij de gewone dierenarts.

Specialistische kennis en moderne apparatuur

In onze ziekenhuizen voor dieren (verwijscentra) werken alleen dierenarts-specialisten of dierenarts-experts die hebben doorgeleerd in de interne geneeskunde bij huisdieren. Met uitgebreide technieken en moderne apparatuur is er veel aan onderzoek mogelijk, dit om zo snel mogelijk tot de juiste diagnose te komen. Alles om uw dier te helpen met de best mogekijke zorg.

Interne geneeskunde in AniCura's verwijscentra

De internist houdt zich bezig met problemen van de inwendige organen zoals:

 • afwijkingen van de inwendige organen, zoals hart, longen, lever, milt, nieren en maag-darmkanaal 
 • neurologische afwijkingen
 • afwijkingen van het bloed
 • afwijkingen van het immuunsysteem en infectieziekten
 • tumoren
 • hormonale afwijkingen

Op consult bij de internist 

Komt uw dier na verwijzing van uw dierenarts bij ons op consult? Na een grondig onderzoek naar de ziektegeschiedenis en lichamelijk onderzoek van het dier is er vaak aanvullend onderzoek nodig. Denk bijvoorbeeld aan:

 • bloedonderzoek
 • urine- en/of ontlastingsonderzoek
 • echografisch onderzoek
 • ECG (hartfilmpje)
 • röntgenonderzoek
 • endoscopie

De dierenarts bespreekt met u de resultaten van het onderzoek en de behandelmogelijkheden. 

Endoscopie (kijkoperatie) bij uw dier

Bij endoscopie wordt (onder narcose) met een kleine camera in luchtpijp, longen, slokdarm, maag of darm van uw dier gekeken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om het slijmvlies te bekijken en/of biopten te nemen. Ook kunnen in sommige gevallen met endoscopie ingeslikte vreemde voorwerpen verwijderd worden, zoals in de slokdarm vastgelopen kauwbotten, vishaken, naalden, barbecue prikkers, speelgoed, stukken tennisbal etc. Lees ook: endoscopie bij dieren

Wanneer naar de internist?

U kunt alleen met verwijzing van uw dierenarts terecht bij onze internist. Uw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een specialist naar uw dier kijkt. U kunt ook zelf om een verwijzing vragen bij uw dierenarts.

Twijfelt u, of heeft u vragen over behandelingen, onderzoeken of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons, we helpen u graag verder.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd