Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Sjardee Minnema
Paraveterinair

Sjardee Minnema

Paraveterinair
Sjardee Minnema

Interessegebieden: Communicatie, gedrag en voeding

Ik ben Sjardee Minnema, dierenartsassistente bij dierenkliniek AniCura Zoetermeer. De passie die ik heb voor dieren en welzijn, de veelzijdigheid van het werk en het gevoel dat je echt iets kunt bijdragen maken dit mijn droombaan.

Het contact met de klanten vind ik één van de allerleukste dingen aan mijn werk. Een bezoek aan de dierenkliniek is vaak om vervelende redenen, er is tenslotte iets aan de hand met hun dier. Het feit dat je het bezoek voor de eigenaren en hun dieren een klein beetje kan verzachten of zelfs aangenaam kunt maken, is voor mij al reden genoeg om met een glimlach weer naar huis te gaan.

Naast mijn dagelijkse werk blijf ik graag leren. De kans om nascholing te doen grijp ik dan ook met beide handen aan. Zo heb ik in de afgelopen twee jaar een kattengedragscursus gedaan, een cursus over artrose gevolgd, een communicatietraining gedaan en een training over voeding. Zo krijgt mijn werk steeds meer verdieping en kan ik de klanten nóg beter helpen.

Opvoedcursus voor honden

Buiten mijn werk als dierenartsassistente werk ik nog vrijwillig als kynologisch instructeur. Ik begeleid eigenaren bij het opvoeden en trainen van hun hond. Gedrag en oorzaken van gedrag vind ik heel erg interessant. Hoe herken je stress bij een hond, hoe kun je een hond leren gehoorzamen? Het is erg leuk om te doen.  

Lupus in de bolderkar

Ik heb thuis twee Bordercollies. Lupus (12 jaar oud) en Finis (6 jaar oud). Lupus is al twee keer geopereerd aan zijn elleboog door een orthopeed (botten en gewrichten specialist). Hij krijgt nu dieetvoeding en medicijnen en mag gelukkig nog lekker op een rustig tempo met ons mee wandelen. Wanneer de afstand te groot wordt gaat hij in de bolderkar. Onze honden horen helemaal bij ons gezin!

Behalve buiten wandelen met de honden, maken we als gezin regelmatig nog andere uitstapjes. Ook kan ik ontzettend genieten van een goed boek of lekker series kijken op Netflix. Ik ben geïnteresseerd in geschiedenis en ga dan ook graag naar musea of kastelen. En verder lekker uit eten, samen met familie en vrienden zijn. Vervelen doe ik me in ieder geval nooit!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd