Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Rosanne Pluijmakers
Dierenarts

Rosanne Pluijmakers

Dierenarts
Dierenarts
Rosanne Pluijmakers
Dierenarts

Ik ben Rosanne Pluijmakers, afgestudeerd dierenarts sinds 2006 en werkzaam bij de vier dierenklinieken van AniCura Dierenkliniek Rijngeest. 

Het werk als dierenarts is afwisselend en enerverend en je kunt blijven leren en groeien. Daarnaast vind ik het fijn om met mijn handen en mijn hoofd bezig te zijn. En het is natuurlijk genieten om met dieren en hun baasjes te werken en de best mogelijke en passende zorg te leveren.

Interesse en expertise

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de chirurgie en daarbij ook de laparoscopische ingrepen. Daarnaast houd ik me veel bezig met echografie.

In 2011 heb ik een ESAVS cursus abdominale echografie gevolgd. Sindsdien ben ik daarin gegroeid door het vooral veel toe te passen in de praktijk. Het mooie aan echografie is dat het niet belastend is voor het dier, maar we wel een kijkje kunnen nemen in het lichaam en zo een stap dichter bij de diagnose kunnen komen.

Voor laparoscopische operaties ben ik intern opgeleid in mijn vorige praktijk. In deze praktijk heb ik de laparoscopie opgezet. Door middel van kijkoperaties kun je ingrepen uitvoeren op een minimaal invasieve manier, wat voor het dier veel prettiger is.

Daarnaast volg ik klinische avonden en de voorjaarsdagen om op een breed gebied up-to-date te blijven.

Thuis

Ik heb een poes Suzie, ik heb haar tien jaar geleden geadopteerd. Ze was een straatpoesje en kwam in een zaterdagnacht binnen als spoedgeval. Ze was aan het bevallen, maar ze moest een keizersnede ondergaan. Ik heb haar geopereerd en vervolgens in huis genomen samen met haar vijf kittens. De kittens hebben een nieuw huis en Suzie is gebleven.

Ik houd van reizen samen met mijn vriend Hans en dochter Robin, we trekken er graag op uit de natuur in. We hebben net een vouwwagen gekocht dus voorlopig wordt het vooral kamperen. Andere hobby's zijn lekker eten, terrasje pakken en bezoek van festivals.

Afspraak of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak bij onze dierenkliniek? Neem contact met ons op. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd