Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Seniorenmaand oktober en november

Het senioren consult bij de dierenarts, speciaal voor uw hond of kat vanaf 7 jaar. Het helpt ze aan een kwalitatief goede oude dag, want we hebben vaak niet eens door dat onze dieren te maken krijgen met ouderdomskwaaltjes.

“Ach, die hond heeft een beetje moeite met opstaan” of “Tja, hij slaapt veel”. Het geeft aan dat we wel weten dat onze dieren ouder worden maar vaak geen idee hebben of zij daar last van hebben. Het is ook moeilijk te bepalen zo van de buitenkant.

 

Wil je werkelijk weten hoe je oudere huisdier eraan toe is? Laat hem of haar dan controleren door onze dierenarts. 
 

In oktober en november ontvangt u op een seniorconsult 20% korting en op een urine- en/of bloedonderzoek 15%.

 
Een senioren consult bestaat uit een consult waarbij de volgende zaken uitvoerig worden bekeken: 
- het dier wordt gewogen 
- hart/longen worden beluisterd 
- vacht conditie wordt bekeken 
- het gebit wordt gecontroleerd 
- oren/ogen nemen we onder de loep 
- beweeglijkheid wordt beoordeeld 
- algehele indruk wordt gemaakt 
 
Urineonderzoek 
U kunt zelf wat urine opvangen van uw hond of kat. We hebben maar een klein beetje nodig om een volledig urineonderzoek uit te kunnen voeren. We kunnen zo al een hoop te weten komen over de gezondheid van uw huisdier.  

 

 

Bloedonderzoek (orgaanfuncties) 
Zowel bij de hond als de kat is het vrij eenvoudig wat bloed af te nemen. Het bloed wordt veelal afgenomen uit een hals ader of een ader in de poot. De hoeveelheid bloed is minimaal. Onze ervaring leert dat bloedafname bij dieren nauwelijks stress oplevert. We komen zo te weten of de orgaanfuncties van uw huisdier in orde zijn en kunnen we mogelijke problemen vroegtijdig opsporen. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd