Kosten Spoedkliniek

Wanneer uw dier met spoed zorg nodig heeft, zijn onze prijzen hoger. Uiteraard streven wij ernaar de kosten van het behandeltraject zorgvuldig met u te bespreken.

Betaling en vergoeding

Heeft u al een huisdierenverzekering afgesloten? Vergeet dan niet uw polisnummer mee te nemen. Nog niet verzekerd? We raden u aan om een huisdierverzekering te nemen.

De totale kosten dienen bij het ophalen van uw dier voldaan te worden middels een pinbetaling. Houd er rekening mee dat de zorgkosten tijdens een spoedsituatie soms hoog op kunnen lopen. Hoe dat komt, leest u hieronder.

Waarom is spoed duurder?

Wanneer uw dier met spoed zorg nodig heeft, zijn onze prijzen hoger. Dat komt door:

  1. We houden er rekening mee dat er dieren zijn die met spoed zorg nodig hebben. Dit betekent dat een dierenkliniek een plekje vrijhoudt om dieren die met spoed zorg nodig hebben, te kunnen helpen. En in onze spoedkliniek, die 24 uur per dag open is, staan altijd dierenartsen en dierenassistenten voor u en uw dier klaar.
  2. We betalen dierenartsen en -assistenten meer buiten kantoortijden.

Kosten spoedconsult

  • €202,00 spoedconsult weekend
  • €202,00 spoedconsult avond
  • €267,00 spoedconsult nacht                            

De zorgkosten voor uw dier goed bespreken

Onze dierenartsen en -assistenten proberen u altijd goed te informeren over de kosten van een behandeling of dienst. Het is alleen niet altijd mogelijk om u vooraf een precies totaalbedrag van de kosten te geven. Zeker tijdens een spoedsituatie is het moeilijk deze voorspelling te maken.

Waarom u vooraf niet het totaalbedrag weet

Vaak is het nog onduidelijk wat er precies aan de hand is met het dier en moet er eerst onderzoek worden gedaan. De kosten hiervoor verschillen per onderzoek. Zo is urine- of bloedonderzoek goedkoper dan het laten maken van een echo, röntgenfoto of CT-scan.

Als het duidelijk is wat er aan de hand is, bespreekt de dierenarts de behandeling en bijbehorende kosten. Ook na een behandeling kan het herstel anders verlopen dan verwacht en kunnen de kosten hoger uitvallen. Bijvoorbeeld als uw dier langer opgenomen moet worden om aan te sterken. Daarom bespreekt de dierenarts op verschillende momenten in het zorgtraject de kosten met het baasje.

We adviseren u om uw dier te laten verzekeren, of een spaarpotje aan te leggen, zodat u voorbereid bent op eventueel bijkomende kosten. Zo kunt u zich volledig richten op de gezondheid van uw dier in plaats van u zorgen maken over de kosten.

De kosten en een beslissing nemen

Wij begrijpen dat dit voor u heel lastig kan zijn. Zeker omdat er vaak onder tijdsdruk een beslissing gemaakt moet worden. In een spoedsituatie kan dit gaan over leven of dood. En het verdere verloop van de ziekte is misschien niet altijd even makkelijk in te schatten.

We vinden het belangrijk om u te kunnen helpen in deze situatie door u alle informatie te geven die u nodig heeft om een beslissing te nemen. Neem dan ook altijd contact op met uw dierenarts als u vragen heeft.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd