Spoeddienst oogheelkunde dierenarts

We hebben afgelopen jaren gemerkt dat de dierenartsen in Nederland binnen de spoedzorg oogheelkunde een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Om die reden hebben we documentatie aangelegd voor de meest voorkomende problemen binnen de spoedzorg voor dieren.

We hebben afgelopen jaren gemerkt dat de dierenartsen in Nederland op het gebied van oogheelkunde een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Via AniCura deelt oogarts Rick F Sanchez - diplomate ECVO graag zijn kennis via documentatie voor spoedzorg in de oogheelkunde voor huisdieren

Spoedzorg oogheelkunde - documentatie voor de dierenarts

Alleen de eigen dierenarts kan naar de SDU verwijzen; bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht kunnen eigenaren die reeds klant zijn bij de SDU wel contact opnemen voor een oogprobleem waarvoor het dier reeds onder behandeling staat.

Binnen de oogheelkunde werkt bij SDU dierenarts-specialist Rick F Sanchez - diplomate ECVO. Vanwege zijn specialisme krijgen we regelmatig spoed-vragen voor oogproblemen bij dieren.

  • Wat: met deze documentatie geven we dierenartsen een steuntje in de rug binnen spoedzorg oogheelkunde.
  • Waarom: Rick F Sanchez is dierenarts-specialist oogheelkunde, en samen met de weinige andere oogartsen in Nederland neemt hij deel aan een rota voor een 'telefonische advieslijn' voor dierenartsen met oogspoed. Vanwege toegenomen vraag om spoedzorg, proberen we met deze algemene richtlijnen dierenartsen te helpen om zelf oogproblemen te stabiliseren ter voorbereiding van een doorverwijzing, en een betere inschatting van het oogprobleem te kunnen maken.
  • Hoe het werkt: deze 'telefonische advieslijn' is bereikbaar tussen 9 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds (maandag t/m zondag; Hou er rekening mee dat we niet altijd onmiddelijk beschikbaar zijn omdat we tussendoor ook onze eigen patienten en andere spoedpatienten moeten behandelen). Om te weten welke oogarts bereikbaar is voor 'telefonisch advies', kan enkel de dierenarts zelf contact opnemen met de meldkamer van de UKG op het nummer 0302531300 (opgelet: dit nummer is niet beschikbaar voor eigenaars).
  •  

Onze documentatie (pdf) spoedzorg oogheelkunde is bedoeld voor dierenartsen. Gebruik onderstaande link:

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd