Oorzaak hoestende Buddy na een jaar gevonden

Buddy is een zesjarige hond uit Portugal. Toen hij eind 2021 vanuit Portugal kwam hoestte hij al met enige regelmaat.

Oorzaak hoestende Buddy na een jaar gevonden

Buddy is een zesjarige hond uit Portugal. Toen ik hem eind 2021 over liet komen uit Portugal hoestte hij al met enige regelmaat. De dierenarts gaf hem hiervoor een antibiotica kuur, maar toen dat niets oploste is er besloten een hartecho te laten maken om te kijken wat er aan de hand was. Mijn dierenarts in Almere kon deze echo niet maken en daarom ben ik doorverwezen naar de Specialistische Dierenkliniek in Utrecht (SDU).

Susanna Boroffka, Europees Specialist Diagnostische Beeldvorming, heeft eerst een hartecho gemaakt. Toen daar niets op te zien was, wilden ze bij de SDU toch graag verder kijken en heeft Gert ter Haar, Europees Specialist KNO- weke delen chirurgie een CT-scan gemaakt van de longen en heeft Ronald van Noort, Europees Specialist Interne Geneeskunde een bronchoscopie gemaakt. Hieruit kwam naar voren dat er een vreemd voorwerp in de long zat. Het was zo klein dat niet zichtbaar was wat het was. Dus hebben we eerst met een antibiotica kuur geprobeerd het euvel op te lossen. Maar ook nu werkte de antibiotica kuur niet voldoende. Vervolgens heeft Gert bij het volgende bezoek via een longoperatie een stukje long met het voorwerpje verwijderd en wat bleek? Er zat een blaadje van een boom/struik vast in de long. En die veroorzaakte heel wat irritatie en het hoesten.

Na de operatie heeft Buddy nooit meer gehoest en we zijn heel blij dat de oorzaak van het hoesten is gevonden en is verholpen door het deskundige team van de SDU. Ook de andere medewerkers waren zeer behulpzaam en aardig voor mij en Buddy. En Buddy vindt het allemaal wel best, als hij maar lekker vrij rond kan scharrelen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd