“Een week vol verrassingen!”

Chantal is verantwoordelijk voor de OK-werkzaamheden en het OK-personeel. Ze leidt nieuwe werknemers op in de OK en is eerste aanspreekpunt voor de specialisten en het hoofd balie van de SDU, Nina. Samen met Nina, plant ze alle operaties in.

Chantal Bouwman

Puppylove - Op maandag is het vaak een extra drukke dag. Naast de geplande operaties komen er vaak nog extra patiënten bij die in het weekend een ongelukje hebben gehad. De SDU heeft, ondanks dat we voor verwijzers wel gewoon bereikbaar zijn, geen vaste weekendspoeddienst. Maar voor de dringende spoedgevallen, denk aan open fracturen en acute hernia’s is met een aantal dierenarts specialisten in Nederland wel een spoeddienst georganiseerd, zodat ook in het weekend specialistische diergeneeskunde beschikbaar is. Naast het anesthesieprogramma, dat zijn alle geplande anesthesie patiënten die komen voor operatie of CT, heb ik vandaag ook nog twee verbandwissels gepland staan. Twee weken geleden hebben beide patiëntjes een ongeluk gehad en een fractuur opgelopen, toevallig zijn het allebei pupjes. Die huppelen na 2 weken gewoon weer vrolijk binnen. Daar worden wij altijd zo blij van, die onschuldige vrolijke pupjes, iedereen komt dan ‘toevallig’ net even langsgelopen om te knuffelen.

Gezelligheid - De dinsdag is qua anesthesiepersoneel altijd een drukke en gezellige dag. Dit is de enige dag in de week dat bijna alle anesthesisten aan het werk zijn. Dit werkt qua planning altijd zo lekker en we kunnen een hoop werk verzetten met z’n allen, daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig met z’n allen!

Dierenfotografie - Woensdag is mijn vrije dag, maar vandaag toch even naar het werk met mijn eigen hondje voor een bloedonderzoek ter controle van zijn nieren en galzuren. Het is al een oud baasje en hij is altijd erg onrustig als hij de hele dag in de kliniek zit en zijn baasje steeds ziet rondlopen, maar geen aandacht krijgt. Dat doe ik dus altijd op mijn vrije dag, gelukkig zag het er allemaal weer goed uit.

’s Middags zijn de laatste spullen binnen gekomen voor mijn eigen fotostudio aan huis. Fotograferen is al heel lang mijn hobby en ik ben gek op dieren, dus wat is er leuker dan in mijn eigen fotostudio mooie plaatjes schieten van dieren. De eerste proefsessies kunnen gaan plaats vinden! Benieuwd naar de foto’s? https://www.dierenfotografie-cb.nl

Pijnstillend protocol op maat - Vandaag hebben wij een patiënt in de opname waarvoor onze specialist anesthesiologie en pijnmanagement Joost Uilenreef een op maat gemaakt pijnstillend protocol heeft gemaakt. De patiënt was een oud hondje met een flinke bekkenfractuur, het is heel fijn dat we met Joost deze extra zorg kunnen bieden. Je kan goed zien dat de patiënt daar veel baat bij heeft. En voor ons heel leuk om weer allemaal nieuwe dingen te leren!

De operatie is vervolgens in de loop van de middag door onze specialist orthopedie-neurochirurgie, Edgar Scheepens uitgevoerd en is goed verlopen. Ook na de operatie bleef het hondje nog een nacht bij ons in de opname voorzien van pijnstillend infuus. De volgende ochtend mocht hij weer naar huis en was het alweer een vrolijk hondje, ondanks dat hij nog met plassen en lopen geholpen moest worden. Na 5 dagen kwam hij weer op controle en kon hij zelfs alweer een beetje lopen en zelfstandig plassen.

Verrassingen - Laatste dag van de week, altijd een dag vol met verrassingen qua (spoed)gevallen die nog voor het weekend gezien moeten worden. Onze specialist interne geneeskunde Ronald van Noort kreeg meerdere patiënten aangeboden die verschillende voorwerpen hadden opgegeten. In het bijzonder was een pup van 9 weken oud, zij kwam binnen met het verhaal dat ze een draadloos oordopje opgegeten zou hebben. Deze zijn goed zichtbaar op röntgenfoto’s, dus die hebben we gemaakt, om te kijken waar het oordopje precies zit. Maar uit de foto bleek dat zij het oordopje niet had opgegeten! Om dat aan de eigenaar te kunnen laten zien hebben wij het andere oordopje, wat de eigenaar had meegenomen op de hond gelegd en er een röntgenfoto van gemaakt, dan zie je hem heel duidelijk op de foto.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd