“Een drukke week vol spoedgevallen”

Marlinde is paraveterinair assistente en doet alle werkzaamheden rondom de balie. Dus onder andere ontvangst cliënten, helpen in de poli, beantwoorden telefoon, maken afspraken voor eigenaren, röntgenfoto’s maken, meegeven van de patiëntjes en er uiteraard ook mee knuffelen tussendoor.

Marlinde van Ieperen

Maandag - Weer een nieuw begin van de week met nieuwe én bekende patiënten. Op de maandagochtend is het altijd druk aan de telefoon; eigenaren met vragen over hun dier en dierenartsen die een patiënt naar ons door willen verwijzen. Daarom is het op maandag altijd belangrijk om de spoedgevallen goed te bespreken met Nina, die samen met Chantal verantwoordelijk is voor de planning. Vandaag kregen we een katje binnen die aangereden was. Bij binnenkomst hebben de specialisten het diertje volledig nagekeken of er nog andere complicaties zijn. Ook heeft Joost Uilenreef, Specialist Anesthesiologie en Pijnbestrijding, het katje onderzocht zodat het de juiste pijnbestrijding en anesthesie kan kiezen. Gelukkig kon dit katje vandaag nog worden geopereerd aan zijn femur fractuur (breuk bovenbeen).

Dinsdag - Elke ochtend loop ik eerst langs de opnameruimte om de patiënten die een nachtje zijn gebleven een knuffel te geven en om te checken of ze allemaal in orde zijn. Vandaag hebben we een vol operatieprogramma voor Gert ter Haar, Europees Specialist KNO- weke delen chirurgie, en Edgar Scheepens, Europees Specialist orthopedie. Ik zit achter de balie en meld alle patiënten aan die binnenkomen. Het is fijn om de eigenaren goed te woord te kunnen staan omdat ik merk dat ze het vaak heel spannend vinden om met hun huisdier naar de specialist te gaan. En al helemaal als hun huisdier een operatie moet ondergaan. In de middag komen er weer een paar spoedgevallen binnen, zoals een teckel die een armpje van een Barbiepop had opgegeten. Gelukkig heeft Ronald van Noort, Europees Specialist Interne Geneeskunde direct tijd voor de teckel en kan hij met een endoscoop (camera met grijpertje) het vreemde voorwerp eruit halen. Dat scheelt een operatie voor de teckel!

Woensdag - Dit is mijn vrije dag. In mijn vrije tijd ga ik graag skeeleren, paardrijden of honden trimmen.

Donderdag - Deze ochtend is het weer erg druk aan de telefoon. Vandaar dat ik boven naar het kantoor ben gegaan om een extra lijn te openen en te helpen met bellen zodat eigenaren en dierenartsen niet al te lang hoeven te wachten. In de middag ondersteun ik Susanne Boroffka Europees Specialist Diagnostische Beeldvorming bij het maken van de echo’s. Er komen veel verschillende patiënten voorbij, de patiënten die op controle komen vanwege een hartruisje maar ook patiënten die ernstig ziek zijn. Susanne ziet veel patiënten op een dag en voor spoedpatiënten maakt ze altijd tijd.

Vrijdag - De laatste dag van de week loopt vaak heel anders dan we vooraf plannen. Op de vrijdag zijn er minder specialisten aanwezig maar dat betekent niet dat we minder te doen hebben. Alle opnamepatiënten van deze week mogen weer naar huis toe en dat mag ik dan ook vaak doen. Altijd leuk om te zien hoe blij eigenaren en hun dieren dan zijn. Daar doe je het allemaal voor! Ook vandaag hebben we een paar onverwachte patiënten waarvoor we een extra plekje vrijmaken in de agenda. Een hond waarbij de spalk is afgezakt en een hondje waarbij zijn katheter niet meer goed zat. Tevens belde een dierenarts met een spoedgeval. Hij had een acuut verlamde Franse bulldog en alles wees op een hernia die niet kon wachten tot na het weekend. Ons operatieprogramma zat al vol, maar dan maken we ruimte in de avond. Deze vrijdagavond is mijn overwerkavond dus hielp ik Edgar Scheepens mee bij de herniaoperatie van deze Franse bulldog. De operatie is goed verlopen en de hond mag weer lekker mee naar huis, waar zijn hersteltraject gaat beginnen.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd