Pijnmanagement: uw dierenarts-specialist bij SDU

SDU is één van de weinige dierenklinieken met een Europees specialist op het gebied van pijnmanagement. Met specialistische kennis en ruime ervaring helpt onze specialist bij de behandeling van pijn bij uw dier, bijvoorbeeld bij ziekte of na een operatie of ongeval. Afspraak alleen op verwijzing van uw dierenarts.

Heel professioneel, nemen de tijd, geven duidelijke informatie en zijn persoonlijk. Zowel artsen als assistenten, ook in de vervolgfase na een operatie.
Cassandra via Google Reviews

Behandeling van pijn bij huisdieren

Net als bij mensen is pijn voor een dier een hele vervelende ervaring. Het herkennen van pijn bij honden of katten is niet altijd zo eenvoudig, vooral als het gaat om langdurige pijn zoals gewrichts- of gebitspijn. Pijn kan vele oorzaken hebben, bijvoorbeeld een ongeval of ziekte. Ook na een operatie hebben dieren vaak pijn.

Chronische pijn

Bij chronische pijn is behandeling vaak ingewikkeld, zoals bij osteoarthritis. Bij deze pijn kan uw dierenarts u doorverwijzen naar onze pijnspecialist. Of u vraagt uw dierenarts om een verwijzing.

Pijn na een operatie

Ook bij operaties met grote kans op napijn kan het nodig zijn om een pijnmanagement plan op te stellen. Bij zo’n plan wordt bijvoorbeeld gekeken welke medicatie het beste is voor uw dier tijdens en na de operatie, en wat u thuis kunt doen om uw dier te helpen. Met de juiste behandeling van napijn kan het ontstaan van chronische pijn vaak voorkomen worden.

Specialistische kennis en moderne apparatuur

Bij SDU werken alleen dierenarts-specialisten of dierenartsen-specialisten in opleiding. Zo bent u verzekerd van de allerbeste zorg voor uw dier. 

Pijnmanagement bij SDU

Onze pijnspecialist kan u bijvoorbeeld helpen met:

  • opstellen van een geschikte pijnmanagement plan voor behandeling van napijn als uw dier weer bij u thuis is
  • uitvoeren van zenuwverdovingen als aanvullende pijnstilling bij algehele anesthesie of sedatie
  • behandelen van ontspoorde of chronische pijn
  • coördinatie met andere specialisten van specifieke behandelingen om onderliggende oorzaak van pijnlijke aandoeningen zo effectief mogelijk te behandelen

Ook voor specialisme in anesthesiologie bent u bij SDU aan het goede adres.

Wanneer naar de pijnspecialist?

Om te zorgen dat u naar de juiste specialist verwezen wordt is het belangrijk dat u eerst naar uw eigen dierenarts gaat. Uw dierenarts onderzoekt uw dier en verwijst u als nodig door naar de juiste specialist. U bent altijd vrij om uw dierenarts te vragen voor een doorverwijzing naar een specialist.

Twijfelt u, of heeft u specifieke vragen over pijn bij uw dier? Neem dan gerust even contact op met ons, we helpen u graag verder.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd