Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Wat deze schildpad met twee hoofden allemaal teweegbracht

Opeens zit je midden in een mediastorm. Het begon met een telefoontje: “Kunt u een CT-scan maken van een schildpad?” Op zich al een ongewone vraag, maar helemaal als blijkt dat het gaat om een schildpad met twee koppen vier voorpoten en twee staarten.

Mediastorm

Sandra Vink onze reptielen- en vogeldierenarts, was al heel wat bijzondere dieren gewend maar dit was ook voor haar uitzonderlijk. Nadat we een afspraak gemaakt hadden, werd ik plotseling van alle kanten benaderd. Hart van Nederland had er lucht van gekregen, het ANP belde of ze mochten komen en ook van het AD wilden men zowel een artikel in de krant als een video online.

Boven in de praktijk hadden we een soort perscentrum ingericht, zodat iedereen daar even rustig kon zitten en koffiedrinken zodat niet iedereen tegelijk bezig was en men elkaar niet in de weg liep.

Nu beoordelen wij de CT-scan niet zelf maar sturen de beelden naar een diergeneeskundig radioloog. Gezien de belangstelling van de pers hadden we afgesproken dat de beelden direct beoordeeld zouden worden zodat we meteen een uitslag konden geven.

Passen en meten 

Daarnaast moest ons gewone werk ook nog doorgaan. Dat viel niet mee want het is een beetje raar als er tijdens een interview opeens een snerpende tandartsboor te horen is. Dat was dus passen en meten. Er kwam zelfs nog een spoedoperatie aan van een hond met buikvliesontsteking, maar gelukkig liep dat ook goed af.

Goed nieuws

Aan het einde van de dag waren we allemaal bekaf. Gelukkig hadden goed nieuws over de schildpad, het was een lichaam met twee koppen en een gemeenschappelijk maagdarmstelsel en maar een hart. Dus geen Siamese tweeling maar een zelfstandig dier. Dat betekende een normale levensverwachting.

Daarna lieten we ons verrassen door de media. Wat zou men publiceren en wat bleef erover van al het gefilm? Het overtrof onze stoutste verwachtingen. Tot in België en Spanje aan toe krantenartikelen en in Nederland alleen al in diverse landelijke kranten.

De volgende dag gingen we weer over tot de orde van de dag met de gedachte: het was leuk geweest maar je moet dergelijke drukte niet te vaak hebben. Ten slotte gaat het bij ons om het helpen van dieren en mensen en dat geeft ons nog het meeste plezier.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd