Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Suriname 2019 deel 1

Zo staan we dan met twintig mensen op Schiphol voor vertrek naar Paramaribo. Zoals elk jaar vertrekken we half februari naar Suriname om weer twee weken op het asiel honden te steriliseren.

Zoals elk jaar vertrekken we half februari naar Suriname om weer twee weken op het asiel honden te steriliseren. Vijf dierenartsen en 10 stagiaires van de opleiding tot dierenartsassistenten of zoals het officieel heet “paraveterinair”. Daarnaast nog een aantal ervaren paraveterinairen, docenten van de opleiding waar de stagiaires vandaan komen en mensen die andere ondersteunende werkzaamheden doen.

Zo staan we dan met twintig mensen op Schiphol voor vertrek naar Paramaribo. Een aantal mensen kennen elkaar omdat die al jaren meegaan maar de meerderheid is nieuw. Altijd spannend. Sommige stagiares hebben nog nooit gevlogen. Dan is het heel wat om tien uur in een vliegtuig te zitten naar een tropisch land.  Alles is er anders. Alleen spreekt men wel overal Nederlands.

De eerste dag is altijd wennen. Alles is nieuw en het duurt even voordat we een goed op elkaar ingespeeld team zijn. Maar iedere jaar zie het wonder gebeuren: na enige tijd kent iedereen zijn rol en loopt alles gesmeerd. Voor mij en mijn vrouw is dit het zesde jaar dat we deelnemen. We zijn al een beetje ingeburgerd in Suriname en in de tijd dat we niet werken zoeken we een aantal vrienden op. Volgende week zal ik over de eerste week vertellen. We hebben er zin in! 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd