Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Sterilisatie actie Suriname

Als u dit leest hebben u en ik een tijdsverschil van vier en een half uur en een temperatuurverschil van 30 graden.

Als u dit leest hebben u en ik een tijdsverschil van vier en een half uur en een temperatuurverschil van 30 graden. Ik ben namelijk weer in Suriname voor de jaarlijkse sterilisatie actie. Dit jaar al voor de vijfde keer.

Met vijf dierenartsen en tien para-veterinairen gaan we weer tussen de 500 en 600 honden steriliseren. Zo voorkomen we dat er jaarlijks tussen de 5000 en 6000 puppy’s geboren worden die niet gewenst zijn.

We nemen uit Nederland alle hechtmateriaal en medicatie mee. Het is in Suriname niet zo als in ons land dat wat je vandaag besteld je morgen in huis hebt. De Surinaamse dierenartsen bestellen veel in Amerika en dan duurt het enkele weken voordat het in Suriname arriveert.

Het project draait geheel op donaties aan de stichting “vrienden van de dierenbescherming Suriname” in Amsterdam. De dierenartsen para-veterinairen en andere vrijwilligers betalen ieder hun eigen reis en verblijfskosten. Zo is het mogelijk om dit werk te blijven doen. De komende weken zal ik u verslag doen van de wetenswaardigheden van het asiel in Paramaribo.

Twee weken lang staat het hele asiel in het teken van de actie. Dagelijks worden er dan rond de 60 honden gesteriliseerd. De mensen die hun hond brengen hebben geen geld om een gewone sterilisatie te betalen. Bij de actie betaalt men een symbolische bijdrage van rond de tien euro. Er worden alleen kruisingen toegelaten. Mensen die een rashond kunnen betalen worden naar hun eigen dierenarts verwezen. Bovendien mogen de honden niet zwaarder zijn dan 25 kg. Dan wordt het risico op complicaties te groot.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd