Februari maand van het gebit

Het was mevrouw van der Griend die plotseling op het spreekuur verscheen met haar hond Lotje.

Het was mevrouw van der Griend die plotseling op het spreekuur verscheen met haar hond Lotje. Jaren had ik haar niet gezien want vaccineren vond ze maar onzin. Nu had ze gehoord dat er leptospirose, ook wel de ziekte van Weil genoemd, rondwaarde in de Hoeksche Waard en omgeving. Daarom kwam ze toch maar eens langs.

“Ja dokter ik wil haar toch niet missen en je hoort zoveel rare dingen de laatste tijd dus ik dacht: Kom Katrien op naar de dierenarts” sprak ze. “Bovendien” vervolgde ze, “ze hoest de laatste tijd elke dag wel een paar keer.”

Ik onderzocht Lotje vooraf gaand aan de vaccinatie grondig en kwam tot de conclusie dat Lotje een vreselijk slecht gebit had en daardoor zoveel bacteriën in haar bekje had, dat ze daardoor ze een chronische keelontsteking ontwikkeld had. “Kijk” zei ik “We vaccineren niet alleen, maar we onderzoek ze ook grondig! Dat is bij Lotje heel lang niet gebeurt en daardoor zijn deze klachten ontstaan. Helaas is het bij Lotje nu zover heen dat u voor hoge kosten staat.” Vertelde ik haar. “Naast het behandelen van de keelontsteking moet het gebit ook gedaan worden en ik denk dat er veel getrokken moet worden, helaas.” Haar gezicht betrok. “Oei, was ik nu maar eerder gekomen”

Ik vertelde haar dat naast het jaarlijks vaccineren van dieren voor de dingen die nodig zijn, we ook de dieren altijd grondig onderzoeken en dat dat ook heel belangrijk is. “Maar ik heb ook een beetje goed nieuws voor u” ging ik verder, “Februari is de maand van het gebit en dan geven we tien procent korting op alle tandheelkundige behandelingen.” Ook doen we trouwens gratis gebitscontroles omdat bij vroege opsporing van problemen veel kosten bespaard kunnen worden. Dit alles alleen in de maand februari.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd