Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Spoed dienstregeling

Tijdens onze openingstijden kunt u AniCura Den Helder bereiken voor spoed op ons gewone nummer: 0223 - 620 006. 

Spoed na openingstijden

Heeft u een spoedgeval dat niet tot de volgende werkdag kan wachten? Na openingstijden werken we voor spoed samen met dierenartsen en specialistische verwijscentra in de regio. Hieronder vindt u de dienstdoende dierenarts in de avonden en weekenden. Via ons nummer wordt u automatisch doorverbonden naar Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.

Maandag

 • 17:00 - 8:00 uur: 
  • Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam (IC mogelijkheden): 020 - 740 06 00

Dinsdag

 • 17:00 - 8:00 uur:

Woensdag

 • 17:00 - 8:00 uur: 
  • Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam (IC mogelijkheden): 020 - 740 06 00

Donderdag

 • 17:00 - 8:00 uur:

Vrijdag vanaf 17:00 uur - ma 8:00 uur

In het weekend kunt u altijd terecht bij Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam (IC mogelijkheden) -  020 - 740 06 00.

Ook Dierenkliniek ’t Ossehoofd in Heerhugowaard heeft diensten - alleen niet elk weekend. Bekijk via deze link wanneer deze weekenddiensten zijn. 

Toelichting op spoedzorg in de kop van Noord Holland

De hulp en zorg bieden we graag en met alle liefde aan dieren in onze regio. Maar er is een groot tekort aan dierenartsen in Nederland en in de regio Den Helder is dat tekort nog groter. Tot onze spijt hebben een aantal klinieken uit Den Helder zich daarom teruggetrokken uit spoeddienstverband. Hierdoor hadden wij, de kring dierenartsen Den Helder, geen andere keuze dan ook te stoppen met de spoedhulp omdat er te weinig dierenartsen waren om de diensten over te verdelen. Samen konden we het voorheen al nét aan. Alleen lukt het ons niet om 24/7 spoedzorg te bieden. Dit besluit viel ons allen erg zwaar. 

Als oplossing voor deze uiterst ongewenste situatie hebben we gekozen om buiten onze normale openingstijden door te verbinden met de dienstdoende kliniek, wij hebben hier voor het Medisch Centrum voor Dieren gekozen. Het MCD in Amsterdam is gespecialiseerd in het bieden van spoedeisende zorg. Hier zijn aanvullende voorzieningen als een intensive care en zijn er spoedartsen aanwezig, die dag en nacht patiënten opvangen, behandelen en ze continue in de gaten houden. Daarnaast biedt dierenkliniek ’t Ossenhoofd in Heerhugowaard en Dierenziekenhuis Amsterdam, ook een goede spoedzorg. Mensen hoeven niet rond te bellen, maar kunnen via ons antwoordapparaat vernemen bij wie ze terecht kunnen. De afstand is hier niet ideaal, echter mensen met een burn-out door hoge werkdruk, is ook niet wat wij willen voor ons team en onze klanten, want dan zal de algehele diergeneeskundige zorg doordeweeks hier ook onder gaan lijden. En dan zijn we nog veel verder van huis. 

We betreuren het ongemak en begrijpen dat het vervelend is voor diereigenaren die nu naar een spoedkliniek in Amsterdam/Heerhugowaard moeten rijden. Maar alleen op deze manier kunnen we de kwaliteit van zorg blijven garanderen met het beperkte aantal dierenartsen dat we hebben.

Tips rondom spoedzorg

 1. Is uw dier niet helemaal lekker? Ga op tijd naar de dierenarts, wacht niet tot net voor de avond of het weekend. Dieren zijn meesters in het verbergen van pijn - dus als het tekenen vertoont dan is het waarschijnlijk al een tijdje niet lekker. 
 2. Voorkom spoedzorg. Een ongeluk is natuurlijk niet altijd te voorkomen, maar er zijn dingen die u kunt doen om spoedzorg te voorkomen. Lees hier meer over het voorkomen van spoedzorg.
 3. Zorg dat u medicatie en de juiste voeding in huis hebt.
 4. Zorg dat u afspraken maakt met bijvoorbeeld buren als u zelf geen auto heeft. Zodat u in geval van nood vervoer kan regelen. Ook een dierenambulance kan een oplossing zijn.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd