Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Katvriendelijke dierenkliniek

Sinds 2011 werken we katvriendelijk. Uit liefde en toewijding voor de kat en de behoefte aan optimale geneeskunde voor de kat.

Kattenkliniek

Een dierenkliniek voor katten

We hebben een wachtruimte speciaal voor katten, hier komen dus geen honden. Daarnaast hebben we een spreekkamer gereserveerd alleen voor katten. De opname van katten is ook in een afzonderlijke afsluitbare ruimte waar enkel en alleen katten komen. 

Minder stress voor uw kat

Een bezoek aan de dierenarts kan voor uw kat en uzelf erg spannend zijn. Soms is dit een reden om een bezoek uit te stellen. We begrijpen dit. Om het bezoek zo comfortabel mogelijk te maken, kunt u kiezen voor een katvriendelijke praktijk; wij nodigen u van harte uit bij onze kliniek in Nieuw-Vennep.

Wat is een katvriendelijke kliniek?

Een kattenkliniek voldoet aan een aantal voorwaarden die de dierenkliniek een zo fijn mogelijke plek maakt voor katten. 

Katten zijn niet graag van huis en zijn gevoelig voor nieuwe indrukken, geluiden en geuren. De aanwezigheid van andere katten en honden in de wachtkamer van een praktijk is voor een kat vaak niet prettig. Uw kat kan hierdoor last krijgen van stress.

Afspraak maken?

Kom vooral eens bij ons langs om het te ervaren.

Dit kan geheel vrijblijvend, of combineer het bijvoorbeeld met een gebitscontrole of gezondheidscontrole .

Wat houdt een katvriendelijke dierenkliniek in?

Om de kans op stress te verlagen, is het belangrijk om een dierenkliniek te bezoeken met veel kennis over de zorg voor katten. De medewerkers in deze klinieken gaan liefdevol, zorgzaam en voorzichtig om met uw kat.

Er is aandacht voor een zo comfortabel mogelijke omgeving voor uw kat. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • meer tijd en aandacht voor het consult;
 • het scheiden van katten en honden, bijvoorbeeld in de wachtkamer;
 • kennis over het benaderen en vasthouden van uw kat;
 • een katvriendelijke omgeving, bijvoorbeeld met uitkijkplekken en zachte ligplekken.

Hieronder leest u meer punten waaraan u een katvriendelijke praktijk kunt herkennen. Steeds meer dierenklinieken zetten zich in om de stress voor katten bij een bezoek zo laag mogelijk te houden. Bij de ene praktijk is hier meer aandacht voor dan bij de andere.

Een katvriendelijke praktijk heeft bijvoorbeeld:

 • gescheiden wachtkamers voor honden en katten;
 • trainingen voor medewerkers op het katvriendelijk benaderen van uw kat;
 • voldoende tijd voor de afspraak (minimaal 10 - 15 minuten);
 • aanwezigheid van zachte ligplekken, krabpaal, speeltjes of snoepjes;
 • gescheiden spreekkamers en behandelkamers voor katten en honden;
 • een aparte kattenopname;
 • ruime kattenhokken;
 • hokverwarming;
 • katvriendelijke apparatuur, bijvoorbeeld voor het maken van röntgenfoto’s;
 • aanwezigheid specialisatie kattengeneeskunde bij de dierenarts.

Dierenarts katvriendelijk? Vraag ernaar

Wilt u weten of een dierenkliniek katvriendelijk is? Neem contact op met de kliniek en vraag hiernaar. De medewerkers van de kliniek begrijpen uw zorg en beantwoorden graag uw vragen over de voorzieningen en aandacht voor katten. 

Ook geven zij u graag tips over het zo comfortabel mogelijk vervoeren van uw kat naar de praktijk.

100% katvriendelijk

Er is alles aan gedaan om de kat zich zoveel mogelijk op zijn of haar gemak te laten voelen. Er zijn geen honden in kattenwachtruimte.

De consulten worden ruim gepland zodat voor persoonlijke aandacht en zorgvuldig onderzoek in alle rust kan worden geboden.

De ruimten zijn volledig 'catproof' ingericht. Deuren en plinten zijn aangepast aan de vindingrijkheid van de kat. Zo kunnen katten er vrij rondlopen zonder in een onmogelijk hoekje te verdwijnen of te ontsnappen.

Onze medewerkers zijn zeer betrokken bij de katten die er komen. Rust en gepaste aandacht maakt voor een zieke kat maakt het verblijf in onze Kattenkliniek zeer comfortabel.

Wat levert dit op?

 • Stressvermindering
  Bij onderzoeken als bloedafname, bloeddrukmeting of glucosebepaling is het belangrijk dat de kat zo min mogelijk stress ervaart.  Stress kan namelijk tot onbetrouwbare uitslagen leiden.
 • Sneller herstel
  In de Kattenkliniek zijn wij ons bewust van het feit dat dieren sneller herstellen onder optimale omstandigheden en prettig ervaringen.
 • Onderzoek in alle rust
  Omdat katten zich meer op hun gemak voelen in de spreekkamer is optimaal lichamelijk onderzoek beter uit te voeren.
 • Beter onderzoek
  In onze Kattenkliniek blijven katten veelal ontspannen waardoor bloeduitslagen nauwkeuriger zijn.
 • Opname
  De Kattenkliniek heeft een aparte opnameruimte voor katten. Alle aandacht gaat uit naar het welbevinden en comfort van de kat.

Apparatuur, faciliteiten en kennis

Voor diepergaand onderzoek en/of behandeling wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten die we te bieden heeft. Daarom kan men uiteraard ook terecht voor röntgenonderzoek, echografie, gastro-endoscopie en operaties voor de kat.

Kennis

Onze kliniek wil een zo breed mogelijk pakket van de beste zorg voor katten aanbieden. Hierbij is goede kennis van kattengedrag noodzakelijk. Hier werken we op dagelijkse basis mee.

Kennis van de patiënt

Het digitale systeem waarmee wij werken is gekoppeld aan de locaties in Hillegom en Nieuw-Vennep. Zo kunnen we de gegevens van uw kat ingezien om de beste zorg voor uw kat in de regio te bieden.

Afspraak maken

We zien u en uw kat graag. Maak online een afspraak of bel ons gerust. Ga naar: contact

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd