Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Maaike Dijkhorst
Dierenarts

Maaike Dijkhorst

Dierenarts
Dierenarts
Maaike Dijkhorst
Dierenarts

Wie ben ik

Ik ben Maaike Dijkhorst, dierenarts bij AniCura Kerkelanden in Hilversum. Ik heb diergeneeskunde afgerond aan de universiteit van Utrecht. Ik ben een startende dierenarts en ben breed geïnteresseerd in nascholing.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is de afwisseling in het vak, de combinatie van afspraken en OK. Never a dull moment! Het kunnen helpen van dieren met behandelingen maar ook met (preventief) advies en uitleg om eigenaren te ondersteunen zo goed mogelijk voor hun dier te zorgen. Met een klein beetje uitleg en tips kan ik vaak een groot verschil maken en dat is superleuk om te merken. Het ondersteunen van chronisch zieke dieren tot het einde en eigenaren daarin begeleiden vind ik ook een heel mooi stuk aan het vak. Je leert mensen en dieren dan op een hele bijzondere manier kennen.

Waarom ben ik dierenarts geworden? Dierendokter Dijkhorst klinkt gewoon heel goed toch? Nee ik zou niks anders willen doen, het vak is zo breed, ik kan de komende jaren nog heel veel ontdekken en leren en daar heb ik heel veel zin in!

Zelf heb ik op dit moment geen huisdieren ik woon in een klein appartement in Utrecht en heb momenteel geen ruimte en tijd voor een eigen huisdier. Maar zodra het kan neem ik er graag 1 in huis. Voor nu neem ik genoegen met de knuffels en kopjes in de spreekkamer!

Vrije tijd

Het samenleven van mens en dier heb ik altijd interessant gevonden en daar denk ik ook buiten de spreekkamer graag over na. Daarom ben ik lid van de Jonge Raad voor Dieraangelegenheden. Deze raad denkt mee over beleid rond dieren in Nederland. Een leuke extra manier om met dieren en dierenwelzijn bezig te zijn! Verder ben ik het liefste buiten! Lekker wandelen, racefietsen, hardlopen, snowboarden of andere sportieve activiteiten. Ook speel ik met een groep vrienden toneel waarmee we af en toe een voorstelling op de planken zetten. Verder kook ik graag voor vrienden!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd