Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Gezwollen Freddie na wespenbeet

Veel honden vinden het leuk om insecten na te jagen, zo ook pup Freddie van 6 maanden. Helaas werd Freddie tijdens dit spelletje in zijn lip gestoken door een wesp, met een acute allergische reactie als gevolg.

Gelukkig had zijn baasje het op tijd door en bracht Freddie meteen naar de kliniek. Zo'n allergische reactie kan ontstaan door een insecten beet, maar bijvoorbeeld ook door contact met bepaalde planten of medicijnen. 

Ondertussen nam de zwelling al toe. Freddie's lip werd dikker, roder en de zwelling begon zich ook uit te breiden. Hierdoor kon hij zijn ogen niet meer goed open houden. Ook wilde hij met zijn poten langs zijn lippen wrijven omdat hij er jeuk aan had.

Een injectie

Om de zwelling, de jeuk en de roodheid zo snel mogelijk te laten stoppen heeft Freddie een injectie gekregen. Hiermee hebben we kunnen voorkomen dat de zwelling zich verder uitbreidde richting de keel met benauwdheid en mogelijk ernstigere problemen tot gevolg.

De zwelling was gelukkig na 1 dag weer weggetrokken en gaat het nu weer helemaal goed met Freddie. Helaas heeft hij er niets van geleerd en dartelde hij de volgende dag al weer vrolijk achter de insecten aan.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd