Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Claudia Bolijn
Dierenarts

Claudia Bolijn

Dierenarts
Dierenarts
Claudia Bolijn
Dierenarts

Ik ben Claudia Bolijn, dierenarts in AniCura Dierenziekenhuis Tilburg. Ik zet mij dagelijks in om met mijn kennis het leven van dier en eigenaar te verbeteren.

Inspiratiebron

Ik ben opgegroeid op een boerderij en ben dus al mijn hele leven omringd door dieren. Dieren helpen is er zo met de paplepel ingegeven. 

Daarnaast had ik van jongs af aan al medische interesse en hielp ik als kind al de dierenarts mee als hij/zij langskwam. Diergeneeskunde lag dus helemaal in mijn straatje. Het is een heel breed vak. Elke dag is anders én elke patiënt is anders. Het werk is zowel lichamelijk als met je hoofd bezig zijn. De ene dag ben je internist, de volgende dag psycholoog of dermatoloog.
Thuis heb ik een hond, genaamd Flow. Het is een kruising tussen een Basenji en een Windhond. Welk windhondenras dat precies is blijft een raadsel, want hij komt uit het asiel. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik speel in een dameskorfbalteam en coach ook de jeugd. Verder vind ik het heerlijk om tv-series te kijken.

Kennis en ervaring

In 2014 heb ik mijn masterdiploma Diergeneeskunde gehaald met als afstudeerrichting Geneeskunde van gezelschapsdieren. Ik heb als speciaal aandachtgebied in mijn dagelijks werk huidziektes, allergieën, hormonale ziektes lever- en nierziektes.

Ik ga regelmatig naar nascholingen om mijn kennis te verbreden. Momenteel volg ik een meerjarige opleiding op het gebied van interne ziekten aan de European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS) in Luxemburg. Daarnaast heb ik ook aan de cursus Ultrasound Abdomen in Utrecht deelgenomen om mezelf te ontwikkelen op het gebied van echo's. Als dierenarts ben je nooit uitgeleerd, het is lifelong learning!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd