Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Inge Heij
Dierenarts

Inge Heij

Dierenarts, Stagiairebegeleider
Dierenarts
Inge Heij
Dierenarts, Stagiairebegeleider

Ik ben Inge Heij en ben in 1998 afgestudeerd als dierenarts. Van jongs af aan was ik al met dieren en natuur bezig, dus de keuze voor dit mooie beroep was eenvoudig gemaakt.

De eerste 19 jaar van mijn loopbaan heb ik een dierenkliniek in Rosmalen gehad. Nu werk ik met veel plezier hier in Oss. 

Konijnen en cavia’s

Binnen de kliniek ben ik degene die zich het meeste bezighoudt met konijnen en cavia’s. Konijnen en cavia’s kunnen te krijgen met hele andere gezondheidsklachten dan honden en katten, en dit vraagt om een andere medische aanpak. 

Veel afwisseling

Ik vind het fijn om in een groter team te werken en veel afwisselende werkzaamheden te verrichten.  Het met verschillende dingen bezig zijn gedurende de dag vind ik het leukste aan dierenarts zijn. 

Het ene moment ben je aan het opereren en het andere moment sta je röntgenfoto’s te maken of een verband te verwisselen. Soms ben je een pup of kitten aan het nakijken en heb je tijd voor een babbeltje, en een andere keer moet je alle zeilen bijzetten om een gewond dier te redden.Mijn werk is dan ook nooit saai.

In mijn vrije tijd

In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze honden, het liefst langs de Maas of in het bos waar ze lekker kunnen rennen. Mijn andere huisdieren zijn vissen, garnalen en cavia’s. Verder lees en borduur  ik veel en ben ik altijd op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen in de keuken.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd