Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Marianne de Vries
Dierenarts

Marianne de Vries

Dierenarts
Dierenarts
Marianne de Vries
Dierenarts

Mooie combinatie

Hoewel ik al van kinds af aan dol ben op dieren, was de keuze om dierenarts te worden niet gelijk gemaakt. Tijdens de biologielessen op de middelbare school vond ik het enorm boeiend hoe het lichaam van mens en dier werkt en hoe bepaalde biologische processen in elkaar zitten.

Daarnaast was ik tijdens de studie Diergeneeskunde erg geïnteresseerd in hoe bepaalde ziektebeelden ontstaan en welke behandelingsmogelijkheden er allemaal zijn. Met mijn beroep als dierenarts worden al deze aspecten heel mooi gecombineerd.

Dermatologie

Ik houd mij graag bezig met dermatologie. Lees ook: dermatologie bij AniCura Maaspoort. Vaak blijven huidklachten onopgelost en zijn de baasjes ten einde raad. Dan vind ik het leuk om het probleem uit te zoeken en op te lossen. 

Nieuwe inzichten en afwisseling

Het mooiste van mijn werk vind ik de afwisseling van werkzaamheden, de continu nieuwe inzichten, het contact met de mensen en het stukje educatie richting eigenaren. En uiteraard de omgang met dieren, van schattige puppy's en kittens tot de senioren. En zeg nou zelf, tegen schattige kittens en puppy's zegt niemand toch nee? ;)

Ik kan heel goed begrijpen dat mensen bezorgd zijn als hun eigen huisdier ziek is. Ik streef dan ook naar de meest optimale oplossing waar we samen aan werken, voor de beste zorg voor hun maatje.  

Als beginnend dierenarts wil ik de komende periode graag ontdekken op welke gebieden ik me verder wil ontwikkelen  door daarover nascholing te volgen. 

Roxy en Lola

Thuis heb ik op dit moment twee valkparkieten, Roxy en Lola. Ze komen altijd gezellig aanvliegen als ik thuis zit te relaxen. Door hun gefluit is het gelukkig ook nooit stil in huis! 

In de toekomst zou ik hier heel graag nog een leuke kat aan toevoegen, maar het is nog even de vraag hoe ik deze kat met de vogels ga combineren.

Ik kan heel goed begrijpen dat mensen bezorgd zijn als hun eigen huisdier ziek is. Ik streef dan ook naar de meest optimale oplossing waar we samen aan werken, voor de beste zorg voor het dier.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd