Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

Tarieven

Wilt u weten wat een behandeling kost? De kosten hangen vaak af van de situatie en uw dier.

Tarieven AniCura Ermelo en Harderwijk

Neem voor vragen over tarieven gerust even contact met ons op, dan maken we voor u een kostenopgaaf. Op deze pagina vindt u een aantal tarieven voor basisbehandelingen. 

Waarom verschillen tarieven tussen dierenartsen?

Elke dierenkliniek is vrij om de eigen tarieven te bepalen. Verschillen in tarieven tussen de ene en de andere kliniek worden vooral bepaald door het verschil in kwaliteit.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • nascholingsniveau van medewerkers
  • opleidingsniveau van medewerkers
  • ervaring van medewerkers
  • aanwezigheid 24-uurs opname met toezicht
  • chirurgische faciliteiten
  • diagnostische faciliteiten
  • aanwezigheid spoeddiensten
  • kwaliteit gebruikte producten

Deze kwaliteit is niet altijd zichtbaar, dus vraag hier vooral naar. Uiteindelijk zult u als diereigenaar de geleverde kwaliteit moeten afzetten tegen de berekende prijs.

Onze tarieven*

Consult   € 43,58
Consult verwijspatiënt, Second opinion   € 55,50
Spoedconsult   € 87,43
Castratie Konijn (All-inn) € 102,70
Castratie Kat (All-inn) € 95,81
Chemische castratie hond vanaf € 98,69
Castratie Hond (tot 10 kg) (All-inn) € 214,83
Castratie Hond (10-40 kg) (All-inn) € 238,08
Castratie hond (vanaf 40 kg) (All-inn) € 284,58
Sterilisatie Konijn (tot 4 kg) (All-inn) € 193,24
Sterilisatie Konijn (vanaf 4 kg) (All-inn) € 193,24
Sterilisatie Kat (niet laparoscopisch) (All-inn) € 172,29
Sterilisatie Hond (tot 10 kg) (All-inn) € 375,93
Sterilisatie Hond ( 10 - 20 kg) (All-inn) € 427,50
Laparoscopische Sterilisatie (20 - 40 kg) (All-inn) € 568,29
Laparoscopische Sterilisatie (vanaf 40 kg) (All-in) € 631,28

* AniCura Ermelo en Harderwijk leveren veterinaire diensten en producten. De prijzen van producten zijn gebaseerd op de inkoopprijzen verhoogd met een standaard marge per productgroep. Deze prijzen worden continu aangepast ten gevolge van verandering van inkoopprijzen. De prijzen van onze diensten worden jaarlijks vastgesteld. De actuele prijzen worden dan steekproefsgewijs herberekend en er wordt een indexering toegepast.

De tarieven van de dienstverlening zijn gebaseerd op tijd en verbruikte middelen. Hierboven treft u enkele standaardtarieven aan, overige behandelingen zijn vaak zeer variabel en daar worden u (schriftelijke) prijsopgaven voor verstrekt. Bij veel operaties werken wij met prijsopgaven met een maximale afwijking van 10% naar beneden of boven zodat u geen onaangename verrassing wacht als u uw huisdier komt ophalen. Onze prijzen zijn inclusief BTW, de term ‘All-in’ geeft aan dat de prijzen inclusief verdoving, pijnstilling en controle zijn. Tarieven kunnen afwijken als het door de dierenarts of paraveterinair is aangegeven. Ook in het geval van onverwachte complicaties kunnen de tarieven afwijken.

Verzekering bij ongeval en ziekte 

Lees ook: huisdierenverzekering hond en kat

Soms krijgt u te maken met onverwachte zorgkosten voor uw dier, bijvoorbeeld na een ongeluk of bij ziekte. De kosten van behandeling van bijvoorbeeld hartproblemen bij uw hond, een gecompliceerde botbreuksuikerziekte bij kat of hond, of een tumor kunnen al snel oplopen. We raden daarom ook aan om een verzekering af te sluiten voor de kosten bij van een ongeval of ziekte. 

Vergelijk hier de huisdierverzekeringen voor uw hond of kat

Op zoek naar een passende verzekering? Via onderstaande vergelijkingstool maakt u een vergelijking tussen meer dan 15 huisdierverzekeringen op basis van premie, dekking en voorwaarden. Zo vindt u eenvoudig de verzekering die het beste bij uw huisdier en uw wensen past.