Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Mariska

Elke diergeneeskunde student loopt in de laatste fase van zijn of haar studie een externe stage bij een dierenkliniek.

Van tevoren krijg je een lijst met klinieken die beschikbaar zijn en daarvan maak je een eerste, tweede en derde keuze. Mijn eerste keuze was AniCura Ermelo, mijn andere opties weet ik eerlijk gezegd niet meer.

AniCura klinieken staan kwalitatief hoog aangeschreven in diergeneeskundige zorg. Mijn eerste dag was ik dan ook enorm zenuwachtig. Ik wilde geen flater slaan door iets niet te weten of te kunnen.

Gelukkig werd ik vriendelijk ontvangen door de vorige praktijkmanager Bob Carrière, die mij eigenlijk direct al enigszins op mijn gemak stelde. Het was namelijk niet alleen voor mij een spannende stage, ook voor AniCura Ermelo was het spannend. Het was voor hen namelijk ook de eerste keer dat ze een externe stage vanuit de Faculteit Diergeneeskunde verzorgden.

De eerste week mocht ik voornamelijk iedereen en de praktijk leren kennen en vooral ook de manier van werken observeren. Wat ik direct erg leuk vond was dat iedereen open, vriendelijk en oprecht geïnteresseerd en gemotiveerd was om mij de nodige vaardigheden en kennis mee te geven. Dierenartsen die begaan zijn met eigenaren, de tijd nemen en alles op een zo goed mogelijke wijze willen afhandelen: het ideale voorbeeld voor een student Diergeneeskunde.

Langzaamaan mocht ik steeds meer handelingen zelf uitvoeren, ik mocht assisteren bij verschillende operaties en met de goede zorgen van alle dierenartsen en paraveterinairen kroop ik steeds verder uit mijn schulp.

Het enthousiasme dat iedereen in zijn werk toonde maakte dat hetgeen waar ik ook enigszins tegenop had gekeken een geweldige ervaring en het mooiste deel van mijn studietijd werd. Voor ik het wist waren de 8 weken voorbij en moest ik alweer afscheid nemen van dit geweldige team.

Wat mij betreft is AniCura Ermelo met vlag en wimpel geslaagd in het begeleiden van studenten Diergeneeskunde. Ik hoop dat volgende studenten net zoveel plezier en vertrouwen kunnen halen uit hun externe stage.

De manier van werken van de dierenartsen en paraveterinairen bij AniCura Ermelo is de manier waarop ik het liefst zou werken en wat ik op dit moment ook nog nastreef.

Bedankt voor de geweldige stage die ik bij jullie heb gehad en vooral ook voor het zelfvertrouwen dat jullie me hebben gegeven.

Groetjes,
Mariska

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd