Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Emma

Afsluitende externe stage bij AniCura in mijn eigen woonplaats; wat een bonus!

"Afsluitende externe stage bij AniCura in mijn eigen woonplaats; wat een bonus! Naast de kennismaking met alle gebieden van de diergeneeskunde kon ik op deze manier ook kennismaken met het netwerk in mijn eigen regio, wat erg leerzaam was.

Helaas vond mijn stage middenin de Coronatijd plaats, waardoor deze werd ingekort van 8 naar 4 weken. Echter had ik het geluk dat ik, na het afronden van de stage, op vrijdag mocht blijven komen, waardoor ik de gelegenheid heb gehad om meer ervaring op te doen met o.a. vaccineren, tandheelkunde en consulten. Dit is slechts een kleine opsomming van de werkzaamheden die bij AniCura plaatsvinden, want de praktijk is heel veelzijdig. Zo vond ik het erg leuk om te zien  dat elke dierenarts zijn eigen expertisegebied heeft, waardoor je, als je met één van hen meeloopt, hele specialistische cases kunt ervaren. Zo komen er van heinde en ver mensen vanwege de aanwezige kennis speciaal naar deze praktijk. In de zomer is de praktijk extra druk, omdat er veel vaste vakantiegangers hun jaarlijkse dierenarts bezoek in Ermelo plannen. Dit viel middenin mijn stage en was erg leuk om mee te maken.

AniCura heeft veel ervaring met studenten, wat duidelijk merkbaar is in de begeleiding. Dierenarts Paul geeft duidelijke opbouwende feedback en stelt doelen. Daarnaast benoemt hij ook wat er goed gaat, waardoor je een goed beeld krijgt van je eigen kunnen en punten waaraan je moet werken.

Dat er in de praktijk vaak studenten meelopen is ook te merken aan de eigenaren; deze zijn duidelijk gewend aan studenten, waardoor de meeste een open houding hebben, wat erg prettig is in het contact.

Ik heb bij AniCura een professioneel en gezellig team ervaren waarbinnen ik ruimte heb gekregen om ervaring op te doen met de verschillende facetten van het vak. Ik voelde me gezien en gesteund en ik heb hier heel veel kunnen leren."

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd