Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Bianca Kusters

“Voor mijn afsluitende externe stage van 8 weken had ik AniCura Ermelo uitgekozen, omdat alle verschillende gebieden van de diergeneeskunde in deze praktijk voorkomen."

Of het nu gaat om orthopedische chirurgie, weke delen chirurgie of interne patiënten, bij AniCura Ermelo kom je ze allemaal tegen en voor iedere patiënt wordt een passende oplossing gevonden.

De afgelopen 8 weken heb ik op de verschillende gebieden van alle dierenartsen ontzettend veel geleerd. In het begin van de stage is het vooral meekijken en aanzien wat je zelf als co-assistent al wel en niet kan en waarbij nog meer begeleiding nodig is.

In de loop van de stage krijg je zelf al meer vrijheid om consulten zelfstandig te doen en sommige eerstelijns chirurgische handelingen zelf uit te mogen voeren. Er komen vaak gebitjes langs, waarbij aan het einde van de stage zelfstandig tanden getrokken mogen worden. Erg leuk!

Natuurlijk gebeurt alles wel onder supervisie van een dierenarts. Iedere dag wordt aan het eind besproken wat er die dag goed ging en waar wellicht nog meer aandacht aan besteed moet worden. Door deze manier van werken, weet je zelf goed waar je aandachtspunten nog liggen.

Ook wordt er gevraagd naar jouw beleving van de dag en wat je zelf nog lastig vindt, waardoor daar ook door de begeleiders extra aandacht aan besteed kan worden. Vragen mogen altijd gesteld worden en ik heb vaak leuke en leerzame discussies met de dierenartsen gehad!

Katheters plaatsen, bloedprikken, braunules plaatsen en zelfs echo’s maken: ik heb het allemaal gedaan tijdens mijn coschappen bij AniCura Ermelo. Ik kan na deze stage zeggen dat mijn zelfvertrouwen enorm gestegen is en dat ik er klaar voor ben om te beginnen in de praktijk!

Bij deze wil ik alle dierenartsen en paraveterinairen bedanken voor de fantastische begeleiding en alle leerzame momenten! Maar ook de gezellige pauzes in de kantine en de grapjes die op de werkvloer gemaakt worden zal ik niet gauw vergeten. Bedankt voor deze onvergetelijke stage!”

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd