Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tuinarchitect Benji

Spoedgeval

Dagelijks beginnen de dierenartsen en paraveterinairen met goed gevulde agenda’s. Regelmatig wordt deze planning echter in de war gestuurd door spoedgevallen; zolang deze goed aflopen is er natuurlijk niets aan de hand. Zo ook afgelopen donderdag.

Niet blij met het tuinpaadje

Een bekende cliënte meldde zich met haar pupje Benji. Deze onlangs gearriveerde, kleine en zeer harige huisgenoot had zich op geheel eigen wijze met de inrichting van de tuin bezig gehouden. Het nieuwe tuinpaadje met leuke siersteentjes beviel Benji niet en hij was gestaag begonnen met het opeten van de steentjes. Tot grote schrik van de eigenaar had hij deze elders uitgebraakt maar de grote vraag was of het wel alle steentjes waren die hij had opgepeuzeld.

Op de foto

Een röntgenfoto was snel gemaakt en deze liet aan duidelijkheid niets te wensen over: een deel van het tuinpaadje was nog in de maag achtergebleven. Als de steentjes naar de darm zouden passeren dan kon een operatie niet uitblijven.

Snel werd besloten dat Benji nog maar eens moest braken. Met een speciaal middeltje (gebruik NOOIT zout om een hond te laten braken!) moest Benji het nog even ontgelden. Hij produceerde van alles maar niet alle steentjes! Na 6 keer braken kwamen we nog steeds een steentje tekort. Vertwijfeld keek de eigenaresse mij aan. Op dat moment gooide Benji met een laatste krachtinspanning het steentje eruit. Vreugde maakt zich van ons meester, geen chirurgie voor de hond en de agenda kon weer verder!

NB. Het is weer puppytijd, let goed op want ze eten echt alles!

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd