Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Reuze oren!

Een echte reus

Het mooie van ons vak als gezelschapsdierenarts is dat je van tijd tot tijd wordt verrast door de meest innemende gezelschapsdieren. Vorige week kregen we na het weekeinde een jonge Vlaamse Reus aangeboden, volgens opgave maar 6 weken oud maar al ruim boven de 2 kilo.

Moeilijke botbreuken

Het onfortuinlijke diertje had zijn voorpoot op 2 plaatsen gebroken en in Arnhem hadden de dierenartsen de behandeling opgegeven. Deze dieren groeien enorm snel en dat maakt de behandeling er niet eenvoudiger op. Ze hebben ook op zeer jeugdige leeftijd al enorme oren die elke kant opzwiepen, al met al een zeer koddig gezicht. Het dier had dan ook al snel alle aandacht en met toestemming van de eigenaar werd alsnog een behandelplan opgesteld. In de ellepijp werd een metalen implantaatje ingebracht met een diameter van 1 mm. Een spalkje moet verder voor voldoende steun zorgen. Gisteren belde de eigenaresse dat ze het uitstekende deel van de pin steeds korter zag worden, kortom de groei zit er stevig in!

Over twee weken gaan we eens kijken hoe het is met het pootje, tevens ben ik benieuwd naar de oren, bij de mens groeien ze gedurende het gehele leven door, maar goed dat een Vlaamse Reus geen tachtig jaar wordt!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd