Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Kogelbiefstuk

Het gevaar van dierenmishandeling

Tegenwoordig verwacht de overheid van dierenartsen dat deze ernstige vormen van dierenmishandeling melden. De achterliggende gedachte is dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die in staat zijn om dieren ernstig te mishandelen een risico vormen voor de maatschappij. Een deel van deze kwelgeesten zal voeger of later mensen mishandelen of erger.

Kogelbiefstuk

Zo kreeg ik vorige week een kat doorgestuurd door een collega van een dierenkliniek in Lelystad. Het dier wat thuisgekomen met een kreupele achterpoot. Op de röntgenfoto’s constateerde hij al dat het dijbeenbot gebroken was en dat er tevens een kogel aanwezig was in de achterpoot.

Tijdens het voorbereidend scheren konden we de inslagwond al zien aan de achterkant van de poot. Inwendig bleek tijdens de operatie de kogel het middengedeelte van het dijbeenbot totaal verbrijzeld te hebben om vervolgens door de vervorming als een dum-dum kogel door de spieren heen te zijn gegaan. Kortom de ravage was enorm. De spieren waren van biefstuk meer overgegaan in tartaar.

Herstellen

Gelukkig hebben katten een enorm herstellend vermogen en met een tweetal implantaten is de vorm van de poot weer hersteld en de verwachting is dat de kat zijn poot weer kan gaan gebruiken.

De eigenaresse heeft inmiddels aangifte gedaan, wat is het volgende doel van de schutter? 

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd