Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Sandra Dijkstra
Paraveterinair

Sandra Dijkstra

Paraveterinair
Paraveterinair
Sandra Dijkstra
Paraveterinair

Mijn naam is Sandra Dijkstra en sinds juni 1996 werk ik met veel plezier als paraveterinair bij deze dierenkliniek.

Liefde voor dieren

Van jongs af aan wist ik al dat ik “iets met dieren wilde gaan doen”. Na het behalen van mijn havo diploma ben ik naar het AOC te Barneveld gegaan. De stage in het laatste leerjaar heb ik hier bij de kliniek in Leeuwarden gelopen. Ik kreeg een baan aangeboden en na het behalen van mijn diploma ben ik direct aan de slag gegaan. Na al die jaren werk ik hier nog steeds met veel plezier!

Verzorging van de patiëntjes

Mijn werk bestaat voor een groot deel uit de verzorging van de patiënten die in de kliniek verblijven. Dit zijn dieren die komen voor een operatie, maar ook dieren die om een andere reden opgenomen moeten worden en soms enkele dagen in de kliniek moeten blijven. Ervoor zorgen dat deze dieren krijgen wat ze nodig hebben is voor mij het leukste onderdeel van mijn werk.

Wat ze nodig hebben kan zeer uiteen lopen, denk aan voeding, medicatie, bloedonderzoek, infuus en natuurlijk aandacht. Maar ook uitlaten, verschonen en observeren horen erbij.

Zorg na operatie

Voor de dieren die komen voor een operatie komen er een aantal andere zaken bij kijken: bijvoorbeeld ruim voor de operatie pijnstilling en eventuele andere medicatie toedienen. En natuurlijk de recovery: op het moment dat de operatie klaar is, is aan mij de taak erop toe te zien dat het dier op temperatuur blijft, voldoende infuus krijgt en natuurlijk weer zo comfortabel mogelijk wakker wordt!

Konijnenconsult

Naast de boven omschreven werkzaamheden is het ook mogelijk om bij mij voor een konijnenconsult te komen. Tijdens het consult wordt uw konijn nagekeken, de voeding besproken en kan u vragen stellen over diverse zaken.

Bij Tinley heb ik de opleiding “Gedragsadviseur voor konijnen” gevolgd en mijn diploma behaald. Heeft u een vraag over uw konijn? Neem contact met ons op! Ik help u graag verder.

Mijn eigen huisdieren

Uiteraard heb ik zelf ook huisdieren. Via de kliniek, kennissen, het asiel, en de cavia&konijnen-opvang (er zijn ook zo veel dieren op zoek naar een nieuw baasje!) hebben in de loop der jaren al aardig wat konijnen en cavia’s een nieuw thuis bij mij gevonden. Op het moment heb ik 7 konijnen en 2 cavia’s.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd