Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Mariza Peichamperi

Mariza Peichamperi

Dierenarts
Mariza Peichamperi
Dierenarts

Mijn naam is Mariza Peichamperi en ik werk als dierenarts bij AniCura Leeuwarden.

Studie

Nadat ik ben afgestudeerd aan de universiteit voor diergeneeskunde in Kosice, Slowakije, ben ik verder gegaan met een master van 1,5 jaar in chirurgie en orthopedie bij huisdieren aan de Trakia universiteit in Stara Zagora, Bulgarije. Hier heb ik het grootste deel van mijn tijd doorgebracht in de operatiekamer.

Grote veranderingen

In 2018 ben ik verhuisd naar mijn geboorteplaats in Griekenland waar ik fulltime ging werken in een dierenkliniek. Na een jaar werd ik mede-eigenaar van de kliniek en hield ik me voornamelijk bezig met honden en katten. Na vijf jaar heb ik besloten dat ik graag in het buitenland wilde werken, waarnaar ik Nederland heb gekozen als mijn nieuwe thuis.

Blijven leren

Ik wil graag blijven leren en studeren op het gebied van chirurgie, dit is vind ik het leukste om te doen. Maar ook wil ik meer leren over de interne geneeskunde bij honden en katten.

Liefde voor dieren

Door mijn liefde voor dieren had ik geen andere keus dan dierenarts worden. Van kinds af aan is dit het enige werk wat ik wil doen. Ik vind mijn werk erg leuk. Het is fijn om met dieren om te gaan en ze te helpen een beter leven te krijgen. Het geeft een goed gevoel als dieren gezond de kliniek verlaten, ik wil ze graag een goed leven zonder pijn geven. Daarom probeer ik elke dag het beste van mezelf probeer te geven.

Feira en Chester

Op dit moment heb ik twee katten die ik mee naar Nederland heb verhuisd. Mijn poes Feira vond me op een regenachtige avond. Ze probeerde te ontsnappen aan een paar zwerfhonden toen ze de volle bioscoopzaal binnenkwam en op mijn voeten kwam zitten. Ze werd gediagnosticeerd met Pemphigus, een auto-immuunziekte die te maken heeft met haar stress, maar we hebben dit samen aangepakt en nu is ze perfect in orde.

Mijn kater Chester is een Bengaalse kater die door zijn vorige baasjes werd gebruikt om mee te fokken. Helaas was zo'n actieve en vocale kat niet de perfecte optie voor zijn vorige eigenaars dus boden ze hem aan mij aan en natuurlijk nam ik hem mee naar huis, we zijn al vier jaar samen.

Vrije tijd

Ik hou van muziek, elke soort muziek. Ik heb pianoles en zangles gehad toen ik jonger was. Ik hou ervan om de wereld rond te reizen en nieuwe culturen te leren kennen en traditioneel eten te proeven. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, dat ontspant me.

Nederland

Ik ben erg blij dat ik hier in Nederland ben, omdat ik zie dat de huisdiereigenaren zich meer bewust zijn van dieren en hun welzijn. Dit triggert me om nog meer mijn best te doen om hun huisdieren te helpen. Op dit moment concentreer ik me op het snel leren van de Nederlandse taal om de communicatiebarrière te verminderen en nog meer klanten te kunnen helpen. Leeuwarden is een prachtige stad die me nog meer motiveert.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd