Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Corinne van den Berg
Dierenarts

Corinne van den Berg

Dierenarts
Dierenarts
Corinne van den Berg
Dierenarts

Mijn naam is Corinne van den Berg. Ik ben opgegroeid in de Betuwe op een gemengd boerenbedrijf met veel dieren. Daar is de interesse voor dieren en diergeneeskunde ontstaan. In 1992 ben ik afgestudeerd in Utrecht aan de Faculteit Diergeneeskunde.

Sinds mei 1999 ben ik werkzaam als dierenarts bij AniCura Leeuwarden. Ik vind het leuk dat ik in mijn werk contact heb met dieren èn mensen. Dierenarts is een mooi en dankbaar beroep dat ik na vele jaren nog steeds met veel plezier uitoefen!

Interne geneeskunde

Ik heb een breed interessegebied binnen de diergeneeskunde van de gezelschapsdieren. Wat ik het meest uitdagend vind is de interne geneeskunde. Alle deelgebieden binnen de interne geneeskunde hebben mijn aandacht: lever, nier, maag-darm,  endocrinologie en immunologische – en hartaandoeningen. Achterhalen wat een dier heeft is niet altijd eenvoudig. Daarvoor is vaak uitgebreid onderzoek nodig. Het echografisch onderzoek vormt een belangrijke bijdrage in de diagnostiek van vele aandoeningen. Zo pas ik vaak echografie van de buik(abdomen) toe. 

Friesland

Sinds 1999 woon ik ook in Leeuwarden en geniet ik van de rust en het water en dat lukt prima in Friesland. Ik heb 2 rode katten, beide als kitten gevonden, één met een gebroken pootje. En zij genieten nu ook van de rust en de verzorging door het baasje.

Ik houd van wandelen, fietsen, roeien en gewoon lekker buiten zijn. 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd