Afspraak maken voor consult of behandeling

Wij werken samen met uw dierenarts. We hebben hiervoor van hem of haar altijd een verwijzing nodig. Net zoals u zelf voor een behandeling in een ziekenhuis een verwijzing van uw huisarts nodig heeft.

De verwijzing

De verwijzing (het patiëntdossier) kan uw dierenarts mailen naar detweedelijn@anicura.nl. U kunt vervolgens zelf contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen. Na de behandeling of het consult delen we onze bevindingen en/of het verloop van de behandeling met uw eigen dierenarts. De dierenarts neemt, als nodig, vanaf dan de zorg voor uw dier weer over.

Meer weten over hoe de zorg voor dieren in Nederland georganiseerd is? Bekijk de Zorg Wijzer.

Afspraak maken voor uw dier

Heeft u een verwijzing van uw dierenarts en wilt u een afspraak maken? Ga naar onze contactgegevens. Krijgt uw huisdier medicatie of is het jonger dan drie maanden? Bespreek dit dan bij het maken van de afspraak.

Belangrijk als u bij ons op afspraak komt

  • vul voor uw komst online ons aanmeldformulier in
  • neem alle gegevens van eerdere onderzoeken en röntgenfoto’s mee, als wij deze nog niet hebben ontvangen van uw dierenarts
  • houd uw dier nuchter, vraag ons wat dit voor uw dier en situatie betekent.

Kosten intakeafspraak (consult) in ons dierenziekenhuis

Een intakeconsult afdeling chirurgie en orthopedie kost € 139.00. Een intakeconsult afdeling interne geneeskunde kost € 156.00. Een consult duurt gemiddeld een half uur. Tijdens dit consult wordt uw dier uitgebreid onderzocht door een deskundige dierenarts of specialist in dat vakgebied, het probleem en de mogelijkheden met u besproken en alles wat dit betekent voor uw dier doorgenomen. Daarnaast zit in dit bedrag de vergoeding voor de tijd die nodig is voor het verwerken en inlezen in het medisch dossier en de verslaggeving naar uw dierenarts. Meer weten over de opbouw van onze tarieven? Ga naar: Kosten en vergoedingen

Waarom nuchter voor een eerste consult?

In een aantal gevallen is de diagnose nog niet helemaal duidelijk. Het kan dan nodig zijn om aanvullend onderzoek te doen, bijvoorbeeld het maken van röntgenfoto's. Soms moet uw huisdier daarvoor onder narcose. In dat geval is het belangrijk dat de maag leeg is in verband met mogelijk overgeven. Als de maag niet leeg is, moet er een extra afspraak worden gemaakt voor dat onderzoek en dat betekent dan een keer extra heen en weer reizen.

Ik wil graag direct een afspraak voor een operatie maken. Kan dat?

Voor spoedgevallen en dringende ingrepen kan dat uiteraard. Voor de niet spoedeisende operaties willen wij toch eerst een zogenaamd intake-consult met u hebben. Tijdens dat consult wordt natuurlijk uw huisdier onderzocht. Daarnaast vertellen we uitgebreid over de eventuele operatie, de prognose, de kosten, enzovoort. Pas als u een beslissing heeft gemaakt, wordt de afspraak voor de ingreep gemaakt.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd