Kosten en vergoedingen bij AniCura de Tweede Lijn

Lees hier alles over de kosten, betaling en vergoedingen van zorg in ons ziekenhuis voor dieren.

Kosten intakeafspraak (consult)

Een intakeconsult afdeling (neuro)chirurgie en orthopedie kost €173,31. Een intakeconsult afdeling interne geneeskunde kost €194,02 (alleen in onze kliniek in Zwolle mogelijk). Een consult duurt minimaal een half uur. Tijdens dit consult wordt uw dier uitgebreid onderzocht door een deskundig dierenarts of specialist in dat vakgebied. Het probleem, de mogelijkheden en alles wat dit betekent voor uw dier worden met u besproken. Daarnaast zit in dit bedrag de vergoeding voor de tijd die nodig is voor het verwerken en inlezen in het medisch dossier en de verslaggeving naar uw dierenarts.

Wat kost een behandeling of operatie?

Tijdens het intakegesprek nemen we met u alle kosten voor een mogelijke behandeling met u door. Voor een groot deel van onze behandelingen rekenen wij een -alles inbegrepen- prijs.

Wij zullen altijd ons uiterste best doen om u een realistische inschatting te geven van de kosten. Ook nemen wij u altijd mee in alle stappen en bijbehorende kosten. U maakt hierin zelf de keuzes.

Helaas is het bij spoedgevallen of langere ziekteprocessen niet altijd mogelijk om van tevoren precies in te schatten welke kosten er gemaakt zullen worden. Ook zijn bepaalde complicaties niet altijd te voorzien. Uiteraard laten we het u meteen weten als we zien dat er aanvullende zorg nodig gaat zijn. U bepaalt daarbij wat we wel en niet doen.

Wilt u graag een kosteninschatting voor een onderzoek of behandeling? Neem gerust even contact met ons op, we helpen u graag verder.


Zo zijn de kosten in ons dierenziekenhuis bepaald


De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen per kliniek en situatie verschillen. De kosten hangen bijvoorbeeld af van de ervaring en kennis van het team, aanwezigheid van bepaalde apparatuur, of het om spoedzorg gaat, het tijdstip van de zorg en de bereikbaarheid van het team.

Bij ons specialistisch ziekenhuis voor dieren zijn de kosten onder andere bepaald door:

  • Specialistische ziekenhuiszorg – Bij AniCura de Tweede Lijn werken dierenarts-specialisten en dierenarts-experts die door middel van aanvullende studies expertise hebben opgedaan binnen één bepaald deelgebied van de diergeneeskunde. Hiermee heeft de dierenarts de meest recente (specialistische) kennis en veel ervaring zodat ze uw dier kunnen helpen met complexe zorg.
  • Samenwerking met uw eigen dierenarts – Wij werken alleen op verwijzing. Om goed samen te werken bekijken we voorafgaand aan het consult het opgestuurde medische dossier. Na de behandeling doen we verslag van de behandeling aan uw dierenarts. Dit is inbegrepen in onze tarieven.
  • Uitstekende apparatuur en nazorg - Met de modernste technieken voor bijvoorbeeld beeldvorming, bloedonderzoek en (kijk)operaties kunnen we uw dier snel helpen met de juiste behandeling. Tijdens de operatie houden we uw dier goed in de gaten met uitstekende anesthesie- en beademingsapparatuur. Veiligheid staat bij ons voorop.
  • We nemen de tijd voor u - We zijn er voor u - of het nu is tijdens een consult, via de telefoon, of aan de balie: we beantwoorden al uw vragen en nemen u mee in de te nemen stappen en bijbehorende kosten. U maakt hierbij de keuzes.

Betaling

U betaalt de kosten van de behandeling na afloop van uw bezoek, of als u uw dier ophaalt, aan de balie. U kunt contant, met creditcard of met pin afrekenen. Is dit niet mogelijk, dan kunt u de factuur ook per e-mail ontvangen. De betalingstermijn van onze nota's is 30 dagen vanaf de factuurdatum.

Is uw huisdier verzekerd?

Dan krijgt u na de betaling een gespecificeerde factuur die u kunt opsturen naar uw verzekeringsmaatschappij.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd