Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Iris Schults
Paraveterinair

Iris Schults

Paraveterinair
Paraveterinair
Iris Schults
Paraveterinair

Sinds mei 2019 werk ik binnen het fijne team van AniCura Breda. Ik ben altijd al erg actief geweest met dieren, paardrijden, hondensport en van huis uit altijd omringd geweest door huisdieren.

Geen dag is hetzelfde

Nu ik de studie tot paraveterinair heb afgerond kan ik met trots zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Geen dag is hetzelfde in de praktijk, dat spreekt mij aan. Iedere dag zie of leer ik weer iets nieuws. Ik vind communicatie ook heel belangrijk, daarom heb ik een nascholing gevolgd in communicatie, ik vind het leuk om iemand een goede dag te bezorgen dat doe ik graag met een praatje of goede ondersteuning. 

Hondengedrag en training

Naast de normale werkzaamheden in de praktijk ligt mijn interesse bij hondengedrag en de training van honden. Ik vind het ontzettend leuk om met honden te werken, te zien wat zij nodig hebben. Signalen die honden uiten zijn eigenlijk heel duidelijk en goed te verstaan als je weet waar je moet kijken.

Ik volg jaarlijks nascholingen in hondengedrag; zo heb ik nascholingen gevolgd in het verminderen van angst in de praktijk bij honden en in hondentraining. Zo kan ik in onze kliniek ook angstconsulten aanbieden, dit zijn consulten waarin we door desensibilisatie en training van een bezoek aan de dierenarts een positieve ervaring maken. 

Buiten werk

Ik woon samen met mijn vriend in een gezellig dorpje samen met onze tollers en katten. Ik vind het ontzettend leuk om met mijn honden te werken. Meestal is dit jacht (dummy) training maar ik sluit geregeld aan bij een leuke workshop dag.

Als er verder nog vrije tijd is, rijd ik graag motor. Mijn vriend rijdt ook motor dus we gaan geregeld een eindje samen lekker touren door het platteland of op motorweekend / vakantie naar de bergen van Italië of Schotland.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd