Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Christel Vetjens
Paraveterinair

Christel Vetjens

Paraveterinair
Paraveterinair
Christel Vetjens
Paraveterinair

Ik ben Christel Vetjens en ben paraveterinair bij AniCura Zuidoost Helmond. Voorheen heb ik op het MBO de studie paraveterinair afgerond en ben daarna doorgegaan op HBO waar ik diermanagement heb gestudeerd.

Waarom

Mijn interesse in geneeskunde en dieren begon al jong. De eerste instantie was ik vooral geïnteresseerd in de humane geneeskunde. Op latere leeftijd ben ik door mijn interesse in dieren erachter gekomen dat in het werkveld ook vele beroepen zijn die te maken hebben met dieren en dierenwelzijn. Hierdoor ben ik de opleiding Diermanagement Wildlife management gaan doen. Tijdens deze opleiding had ik ook de mogelijkheid om mijn paraveterinaire diploma te gaan halen. Na mijn stage voor de paraveterinaire opleiding ben ik blijven hangen in de dierenkliniek. Dit beroep oefen ik al bijna 13 jaar met plezier uit en ik zie dit in de toekomst niet veranderen.

Wij zijn de schakel om te zorgen dat het dierenwelzijn zo goed mogelijk is. Wij geven voorlichting aan huisdiereneigenaren om zo goed mogelijk voor een huisdieren te kunnen zorgen. Daarnaast leveren wij diensten om te zorgen dat de huisdieren zo lang mogelijk bij hun familie kunnen blijven in goede gezondheid. Bovengenoemde combinatie vind ik het leukste aan mijn werk omdat dit veel afwisseling geeft en geen dag is hetzelfde.

Nascholing

Ik volg op veel verschillende gebieden nascholing. Het meest interessante vind ik kattengedrag, maar verder volg ik ook nascholingen die mij kunnen ondersteunen in het dagelijks werk en uiteraard om me verder te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het interessant om te horen over nieuwe ontwikkelingen in het werkveld en alles wat mij handvaten kan geven om mijn werk nog beter te kunnen doen.

Seth

Verder heb ik een kater, zijn naam is Seth. Het is een kat met blaas- en gedragsproblemen. In het verleden heeft hij twee keer een verstopping gehad door struvietstenen waardoor hij een penisamputatie moestondergaan. Afgelopen jaar is hij nog geopereerd aan blaasstenen. Dit bleken uiteindelijk te gaan om calciumoxalaat- en struvietstenen. Door zijn verleden met blaasproblemen staat hij op een strikt dieet. De gedragsproblemen zijn helaas ontstaan doordat hij 4 weken oud was, toen hij bij mij en mijn vriend kwam wonen. Hierdoor heeft hij veel socialisatie uit het nest gemist. Ook heeft zijn gedragsprobleem te maken met dat hij een kitten was van een verwilderde kat. Hij vertrouwt niets en niemand, behalve mij en mijn vriend.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden. Daarnaast gaan we vaak naar concerten en festivals. Mijn vriend en ik houden ook erg van reizen. Elk jaar maken wij een verre reis om daar de natuur en cultuur te bewonderen (en te proeven).

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd