Leiderdorp - Landbouwhuisdier en paard logo

Contact met kliniek

071 - 541 69 45

Van der Valk Boumanweg 50, 2352 JD, Leiderdorp

Routebeschrijving

Blauwtong 26-09-2023

Inmiddels is de ziekte Blauwtong nu 3 weken in Nederland. Blauwtong (bluetongue) is een virusziekte die voorkomt bij schapen en andere herkauwers. Voor verdere vragen kun u telefonisch contact met ons opnemen. Telefoon: 071-541 69 45 Lees hier meer

Informatie en advies

Een groot deel van ons dagelijks werk bestaat uit advies geven aan veehouders, hobbyhouders en andere geïnteresseerden. Naast onze reguliere visites organiseren ook regelmatig bijeenkomsten om bepaalde onderwerpen verder uit te kunnen leggen. Hierbij kunt u denken aan informatieavonden, cursussen en studieclubs.

Boerenavond

Elk jaar organiseren wij in de winter een boerenavond voor alle melkveehouders binnen onze praktijk. Tijdens deze interactieve avond komen actuele en uiteenlopende onderwerpen aan bod, waarbij wij naast een eigen presentatie ook een externe spreker uitnodigen om een bepaald onderwerp verder toe te lichten.

Informatievoorziening

Wij beschikken over een groot aanbod aan presentaties over verschillende onderwerpen. Hierbij kunt u denken aan informatie over ziektes als paraTBC, Salmonella, IBR en BVD.

Ook meer algemene onderwerpen kunnen aan bod komen zoals jongvee-opfok, voeding, uiergezondheid en vruchtbaarheid. Natuurlijk kunnen wij ook op verzoek een presentatie over een bepaald onderwerp maken.

Daarnaast is het ook mogelijk om meer algemeen het management van melkveebedrijven door te nemen. Dit doen we door middel van studieclubs, waarbij we met een kleine groep veehouders aan de hand van kengetallen de verschillende bedrijven analyseren. We vergelijken wat sterke en zwakken punten zijn van een bepaald bedrijfsmanagement.

Voor kinder- of zorgboerderijen helpen wij graag met de gezondheidszorg voor de dieren en met de verplichtingen waar zij aan moeten voldoen. Wij kunnen u van dienst zijn in de vorm van informatieavonden of cursussen, maar ook met het opstellen van een preventief bedrijfsplan om de dieren en de bezoekers gezond te houden. Bij een preventief bedrijfsplan worden er protocollen opgesteld en wordt het Zoönose-keurmerk behaald.

Schapenverloscursus

Voor de schapenhouders organiseren wij om het jaar een schapenverloscursus, bestaande uit een theoretische avond en een praktische avond. Op de praktische avond kunnen wij u met behulp van speciale 'verloskisten' alle tips en trucs uitleggen om op een juiste wijze schapen te verlossen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd