Laura Ruys
Dierenarts-specialist

Laura Ruys

Dierenarts, specialist spoed en intensive care (Dipl. ECVECC)
Dierenarts-specialist
Laura Ruys
Dierenarts, specialist spoed en intensive care (Dipl. ECVECC)

Expertise

  • Spoedzorg
  • Intensive care

Opleiding

  • American College of Veterinary Emergency and Critical Care (Dipl. ACVECC)
  • European College of Veterinary Emergency and Critical Care (Dipl. ECVECC)

Erg zinvol werk

Op de spoed en de intensive care is geen dag hetzelfde. Iedere dienst vergt het uiterste, zowel op het gebied van kennis als het omgaan met hoge werkdruk. Een goede afloop kan in hele kleine dingen zitten, zoals het op tijd herkennen van bepaalde symptomen, goed overleggen met de verwijzende dierenartsen en mede-specialisten, en tijdig doorpakken als nodig, of juist afwachten waar mogelijk. Ook het contact met de bezorgde baasjes kan heel intensief zijn, waarbij goed luisteren en samen een plan opstellen superbelangrijk zijn. Dit alles geeft me het gevoel dat ik heel zinvol werk doe.

Diergeneeskunde

Tijdens mijn eerste jaar van mijn studie sociale geografie realiseerde ik me dat ik niet de juiste studie had gekozen. Een vriendin studeerde diergeneeskunde en ik was gefascineerd door haar studieboeken. Ik zou geen mensenarts kunnen zijn - veel te confronterend - maar de (dier)geneeskunde is ongelooflijk boeiend. Na je studie moet je nog uitvinden of het vak echt bij je past. Je moet echt van mensen houden. De patiënten en hun mensenfamilies bleken gelukkig net zo boeiend als de studie.

Gediplomeerd specialist (Dipl. ECVECC)

In 1998 studeerde ik af aan de Universiteit Utrecht, faculteit Diergeneeskunde. Ik werkte 12 jaar lang in de spoedkliniek voor Dieren Amsterdam, nu onderdeel van het AniCura Medisch Centrum voor Dieren. 

Sinds 2015 werk ik als hoofd van de afdeling spoed en intensive care bij het AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht. In september 2019 verplaatste het zwaartepunt van de IC naar het AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden. Sindsdien ben ik vooral daar te vinden.

Tussen 2007 en 2012 volgde ik de opleiding tot specialist Emergency and Critical Care in Bern, Amsterdam, Utrecht en Guelph (Canada). Sinds 2012 ben ik gediplomeerd specialist van het American College of Veterinary Emergency and Critical Care (Dipl. ACVECC). In 2021 volgde mijn Europese titel (Dipl. ECVECC).

Mijn nascholing bestaat onder andere uit het bijhouden van de recente literatuur. Dit doe ik samen met mijn residents. Elke maandag nemen we de belangrijkste artikelen die verschenen zijn in ons vakgebied. Daarnaast ga ik elk jaar naar het congres van de Europese Emergency and Critical Care Society.

Dieren binnen en buiten

Mijn vriend en ik hebben twee katten en twee honden. Dat gaat alleen niet altijd goed. Met name de twee katten hebben nogal eens ruzie. De jongste was van de vijf-hoog gevallen en haar baasjes konden haar niet de juiste zorg bieden. De andere kat is ook op die manier bij ons terecht gekomen. Onze jongste hond komt uit een asiel op Kefalonia, een Grieks eiland waar we graag onze vakanties doorbrengen. Onze Duitse pinscher komt van een fokkerNaast de dieren binnenshuis hebben we ook wat dieren buitenshuis. In onze vijver zwemmen 12 vissen en twee kikkers.

Voor eigenaren

Afspraak maken

Je kunt alleen bij ons terecht op verwijzijng. Heb je een verwijzing van je eigen dierenarts? Dan kun je een afspraak maken.

Ga naar contact

Voor dierenartsen

Verwijzen naar ons

Als dierenarts naar ons verwijzen? Gebruik onderstaande button.

Verwijs uw patiƫnt

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd