Dominique Flipse
Dierenarts

Dominique Flipse

Dierenarts
Dierenarts

Dominique Flipse

Dierenarts

Ik ben Dominique Flipse en ben dierenarts bij AniCura. Dieren zijn onmisbaar in de samenleving en spelen een belangrijkere rol dan je je kunt voorstellen. Een wereld zonder huisdieren? Dat bestaat gewoon niet!

Interesse & studie

Daarom ben ik ooit dierenarts geworden. Ook omdat dieren veel ziekten overdragen op mensen. Zo grijpt een dierenarts altijd in voordat mensen ziek worden. Een ander onderdeel dat me fascineert aan het vak is dat dieren niet kunnen zeggen waar ze last van hebben.

Sinds 2018 ben ik afgestudeerd. Het leukste aan mijn werk is dat geen enkele dag hetzelfde is. Het is geen kantoorbaan waar je alleen maar achter een bureau zit. Juist door het veelzijdige is het zo leuk om als dierenarts te werken.

Vaccinaties afwisselen met operaties, onderzoeken en meer maakt het ontzettend interessant. Bovendien is er geen beter gevoel dan een patiënt terug te zien komen die zich na een behandeling helemaal beter voelt.

Mijn interessegebieden liggen in de chirurgie, de oogheelkunde en de neonatologie. Hierin zal ik mij gaandeweg meer en meer op toespitsen. Vanwege een uiterste concentratie en oog voor detail staan deze specialismen mij op het lijf geschreven.

Terug naar Afrika

Thuis heb ik 1 hond. Een kruising tussen een Beagle en Cavalier genaamd Paisley. Hij moet samenleven met een trio Europees Korthaar katten. Negrita, Phoenix en Chloë heten ze.

Na jarenlang in Afrika te hebben gewoond, is het mijn roeping om ooit op een dag terug te keren en iets te doen voor de dieren daar. Dierenwelzijn staat hoog bij mij in het vaandel en ik probeer regelmatig problemen van dierenwelzijn te verspreiden onder geïnteresseerden.

Verschillende locaties

Ik werk als dierenarts op verschillende locaties van AniCura in de Drechtstreek. U vindt mij bij de vestigingen:

  • Dordrecht Sterrenburg
  • Dordrecht Stadspolders
  • Papendrecht
  • ‘s-Gravendeel

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd